Lyt til artiklen:

Finsk anlæg med dansk succes

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Den finsk-udviklede ukrudtsbekæmpelsesenhed Stama Eco Weedkiller Pro SP har fået en flyvende start hos GMR Maskiner.

MIDDELFART: Da salgschef Thorkild Vind og adm. direktør Niels Kirkegaard i november besøgte en grøn maskinmesse ved Oslo, stødte de på et 100 procent emissionsfrit ukrudtsanlæg, som de straks så muligheder i.

Efter et møde med repræsentanter fra producenten kom en aftale hurtigt på plads, og kort efter jul havde GMR Maskiner fået forhandlingen i Danmark - og via et tysk datterselskab såmænd også forhandlingen syd for Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været testet et par sæsoner i Finland, men her i Danmark blev anlægget for første gang præsenteret for mulige kunder tilbage i marts, fortæller Thorkild Vind til Grøn Teknik, da vi møder ham på Maskiner under Broen.

Stort salg fra begyndelsen

Præcis hvor mange anlæg, der hidtil er rakt over disken vil han ikke ud med.

- Men jeg kan sige så meget, at vi allerede er forbi det budgetterede mål for i år, siger han og tilføjer, at der gennem de to messedage har været meget stor interesse fra mulige kunder.

Onsdag blev Stama Eco Weedkiller Pro SP belønnet med en andenplads ved Maskinleverandørernes Innovationspris, og det har naturligvis ikke gjort interessen mindre.

Den pesticidfri, emissionsfri ukrudtsbekæmpelsesenhed er næsten lydløs i drift. Den holder på varmen i mindst otte timer og behøver ikke at være tilsluttet el-net eller vandforsyning under brug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opvarmningen af vandet sker via stikkontakt, og vandet føres enkelt frem via et overtryk i tanken, så det har 105-106 grader, når det kommer ud.

- Hemmeligheden ligger i isoleringen, for vi kan holde temperaturen en hel arbejdsdag, fortæller salgschefen.

Grøn kombination

Enheden kan leveres med tank til enten 300 eller 600 liter, og den kan monteres på vogn, trailer eller redskabsbærer.

- Det er en meget simpel og grøn løsning, som endda kan gøres endnu grønnere ved genbrugsvand. For eksempel har en af vores kunder, en anlægsgartner, monteret regnvandsopsamling hjemme på værkstedet, hvor han også har solceller på taget. Så bruger han genbrugsvand, som opvarmes på anlægget på solcellestrøm - og derefter kan der ukrudtsbekæmpes helt emissionsfrit med Stama Eco Weedkiller, siger Thorkild Vind.