Lyt til artiklen:

Landejendoms areal bliver til ny naturpark

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Holbæk Kommune har købt en landejendom i Tuse med henblik på, at omkring otte hektar af arealet kan blive til en ny naturpark.

En kommende naturpark er kommet nærmere en realisering ved, at Holbæk Kommune har købt en landbrugsejendom, hvis areal skal blive til Tuse Naturpark.

Det oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parken skal være et vildt naturområde i og omkring en del af Kalve Ådal, som ligger mellem Tuse og Butterup i nærheden af Holbæk.

Ejendommen omfatter et stuehus, staldbygning, lade og marker, hvor på der dyrkes konventionelt landbrug med et areal på 11 hektar.

Planen er at sælge bygningerne og cirka tre hektar jord fra, hvorefter de resterende otte hektar skal blive til den nye naturpark i Tuse, som en borgergruppe under Tuse Lokalforum ønsker at skabe.

Fokus på biodiversitet

Projektet vil ifølge kommunen bidrage positivt til klimaregnskabet, da udtagning af landbrugsjord medfører mindre udledning af CO2.

Ligeledes forventer kommunen med etableringen af naturparken en stigning i antal arter i området, herunder planter, insekter, fugle, svampe og lignende, som følge af ophør af dyrkning og af ny natur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er der udsigt til mindre belastning af vandmiljøet i Kalve Å, eftersom det flere hektar store landbrugsareal tages ud af drift.

Et rekreativt areal

Ifølge formand for Udvalget for Klima, Miljø og Natur i Holkbæk Kommune, Karen Thestrup Clausen, er det vigtigt at passe godt på naturen og styrke biodiversiteten.

- Visionen for Tuse Naturpark er at binde Tuse og Butterup sammen med et grøn og rekreativt areal til fordel for både lokalområdets beboere og biodiversiteten i området, siger hun og fortsætter:

- Så det giver god mening, at vi som kommune investerer i projektet og skaber ny natur et sted, hvor det vil være til stor glæde for borgerne, som for manges vedkommende føler stort medejerskab for projektet, siger formanden.