Lyt til artiklen:

Pensionsselskab vil styrke biodiversiteten

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Gennem en række indsatsområder vil PensionDanmark også styrke økosystemer i byområder.

Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab lancerer en ny strategi, der gennem en række indsatser skal styrke biodiversiteten i forbindelse med udvikling af byområder og ejendomme.

PensionDanmark mener ikke, at klimakrisen kan løses uden samtidig at forholde sig til tab af blandt andet plante- og dyrearter, som udgør den globale biodiversitetskrise.

Derfor vil pensionsselskabet med deres strategi for biodiversitet forpligte sig til at investere og bygge for at skabe den bedst mulige plads til mangfoldighed for planter, dyr og mikrobiologi.

Det siger projektudviklingsdirektør i PensionDanmark, Mia Manghezi, i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Omfatter ikke kun byggeriet

Indsatsområderne i strategien for biodiversitet dækker alle faser af udviklingen af et byområde.

Først vil der være skarpe krav til at udvælge arealer med lav naturværdi, sådan at byggeriet skader eksisterende økosystemer absolut mindst.

Derefter vil der i projektudviklingen være tidlig inddragelse af eksempelvis biologer og landskabsarkitekter for at bevare og styrke naturkvaliteter i det pågældende projekt.

Ligeledes vil der i anlægsfasen blandt andet være separat anlægsøkonomi til naturforbedrende tiltag og høj prioritering af bæredygtige byggematerialer med mindst mulig negativ effekt på biodiversitet gennem udvinding, forarbejdelse og fragt.

Ønsket hos PensionDanmark er på sigt at udbrede indsatsen videre end til opførelsen af nye ejendomme.

Derfor vil pensionsselskabet blandt andet sikre, at eksempelvis de beboere, kommuner eller lokalsamfund, der skal stå for driften er klædt på til at fortsætte og tage ejerskab på indsatsen for biodiversitet.

- Som investor vil vi også være garant for den helt afgørende rapportering og dokumentering af resultaterne af indsatsen for biodiversitet, som er så afgørende for at lykkes, siger Mia Manghezi.