Lyt til artiklen:

Traktorer på biodiesel kører på kommunevisit

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Traktorproducenten Valtra stiller to traktorer på biodiesel til rådighed og har påbegyndt turen i Nordjylland og på Fyn.

I løbet af sommeren kan kommuner landet over få syn for sagen, når to Valtra-traktorer på biodiesel kører ind over kommunegrænserne.

Der er tale om en Valtra G135 Versu, som kommunerne kan prøve med en boldbaneklipper fra den tyske maskinproducent Müthing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

G-modellen med 105-135 hestekræfter er en universaltraktor og egner sig blandt andet til arbejdet og opgaverne i Vej og Park.

- Ved at prøve vores G135 sammen med en græsklipper og gøre brug af GPS og autostyring, så får køreren en fornemmelse af, hvordan traktoren vil være at bruge i det daglige arbejde, siger Sales Manager hos Valtra i Danmark Jimmi Ravnborg i en pressemeddelelse.

rich-media-2
- Turen kommer til at henvende sig til mange forskellige brugere inden for grønt arbejde, siger Sales Manager hos Valtra i Danmark Jimmy Ravnborg. Pressefoto.

Valtras kommunevisit begyndte i uge 22 i Nordjylland og på Fyn, og sommeren over fortsætter turen til Jylland, Fyn og Sjælland.

Fra almindelig diesel til biodiesel

Renere forbrænding og en reduceret partikeludledning er blandt nogle af de fordele, der er ved at benytte biodiesel som brændstof.

I den forbindelse er traktorerne fra Valtra, ifølge Valtras Jimmi Ravnborg, mere fremtidssikrede, fordi overgangen fra almindelig diesel til biodiesel kan ske, når det passer brugerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hos Valtra er vi meget stolte af, at vores traktorer bidrager til en del af løsningen på klimaudfordringerne. Alle vores traktorer kan køre på biodiesel, uden at det kræver nogle særskilte tilpasninger, og på den måde får kommunerne en grønnere traktor helt uden ekstra udgifter, siger Jimmi Ravnborg.

Erfaring med biodiesel i Ishøj Kommune

En af de kommuner der har prøvet kræfter med biodiesel, er Ishøj Kommune, der i øjeblikket blandt andet benytter sig af modellerne N174D og A85H fra Valtra.

Ifølge værkstedschef i Ishøj Kommune, Jesper Qwist, er kommunens erfaringer med biodiesel som brændstof gode.

- Alle køretøjer i kommunen kan køre på biodiesel - lige fra busser til græsklippere, siger værkstedschefen og fortsætter:

- På værkstedet oplever vi, at motoren er meget renere, og at den har en længere levetid. Det gode ved biodiesel er også, at det ikke lugter lige så meget, fordi det ikke indeholder svovl og dermed ingen sod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden de to Valtra-traktorer kører en række busser i Ishøj Kommune også på biodiesel.