Lyt til artiklen:

Nye eldrevne sakselifte holder batteriet

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Klatladning ødelægger ikke batteriet hos de nye sakselifte fra kinesiske Zoomlion.

Lifte bliver brugt af alt fra kommunale arbejdshold til vinduespudsere, træbeskærere og private i haverne.

Derfor kan det være en fordel, at lifte kan holde til lidt af hvert - og det kan de nyeste eldrevne lifte fra det kinesiske mærke Zoomlion, når det kommer til klatladning.

Liftene er drevet af den seneste generation af lithium-ion-batterier, som adskiller sig fra andre lignende batterier ved at kunne klatlade og have op mod seks gange så lang levetid.

Det skriver Horsens Lift i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I hver sin ende af skalaen

De seneste to modeller fra Zoomlion hos Horsens Lift er modellerne ZS 1930 DC-Li og ZS 16M DC-Li og befinder sig i hver sin ende af størrelsesskalaen.

1930-modellen er lille, kompakt og egnet til indendørs brug, imens 16M-modellen kan nå en arbejdshøjde på 15,7 meter og derfor kan passe til udlejningsbranchen og arbejdsopgaver i højden.

Den mindste model er mulig at fragte i en servicevogn og med et kørekort B.

rich-media-1
Zoomlion ZS 16M DC-Li-modellen kan nå en arbejdshøjde på 15,7 meter. Pressefoto.

Opladning på to timer

Typisk har traditionelle liftbatterier med blysyrer en levetid på 500-1000 cyklusser, mens lithium-ion-batterier har en levetid på op til 3000 cyklusser.

Men hvor en cyklus bliver afsluttet, så snart et ældre batteri befinder sig i opladeren, kan lithium-ion-batterierne klatoplade, uden at cyklussen bliver afsluttet. Det sikrer en længere levetid.

At liftene bruger lithium-ion-batterier betyder også, ifølge ejer af Horsens Lift, Esben Vernholt Jensen, at liftene kan lade op på to timer.

Batterierne har desuden fem års garanti, hvor selve liften som standard har to års garanti.