Lyt til artiklen:

Hollandske ZBG køber Maskinhandler Indkøbsringen

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) er blevet solgt til hollandske ZBG.

Med virkning fra 21. april overtager ZBG alle aktiviteter i MI A/S og MI Ejendom A/S. Den nye ejer af MI er en hollandsk familieejet investeringsvirksomhed, der består af flere divisioner, som investerer indenfor både ejendomme, landbrug og teknologi.

Det er ZBG´s datterselskab - ZBG Agri - der køber MI. Datterselskabet er allerede etableret indenfor landbrugssektoren i flere lande og ejer blandt andet Mechan Group, som forhandler AGCO i Holland, Belgien og Italien. ZBG Agri´s køb af MI sker som et led i at etablere en større redskabsdivision i Europa, hvor MI vil være en strategisk trædesten ind på det skandinaviske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For MI betyder opkøbet, at det generationsskifte, der blev planlagt i 2017, da MI konverterede fra et andelsselskab med begrænset ansvar til et aktieselskab, nu er fuldt gennemført. MI får i ZBG en solid og kapitalstærk ejer, som har ressourcerne til at investere og ekspandere.

Salget byder ikke på de helt store forandringer. MI vil fortsat tilbyde maskiner, originale reservedele og support gennem det velkendte MI-forhandlernetværk i Danmark. Udover hovedmærkerne, Kuhn og Rauch indenfor landbrug, har MI blandt andet også mærkerne Ferris og Yanmar inden for havepark-området. MI har derudover også importen af et par mærker i Sverige som også videreføres. Hele teamet i Vejle fortsætter, hvilket har været en væsentlig faktor i handlen og er en af grundstenene i den videre forretning.

- Kombinationen af stærke forhandlere som vil MI, og gode og stærke leverandører som Kuhn, Rauch og Briggs & Stratton, tilsat nogle dygtige medarbejdere er en stærk cocktail og dermed en god og langsigtet investering for os, udtaler Jacco Vermeij, bestyrelsesmedlem i ZBG.

Administrerende direktør i MI Kristian Jakobsen ser ZBG og MI som det perfekte match, der giver MI mulighed for at ekspandere og dermed forfølge den strategi, man har styret efter de seneste par år.

- At være fokuseret og have nogle dedikerede medarbejdere er nøglen til succes i markedet, og jeg glæder mig sammen med hele teamet i Vejle til den fortsatte rejse med de muligheder, som det nye ejerskab giver, udtaler Kristian Jakobsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Breevast International Holdings N.V. som investerer i og udvikler ejendomme primært i Holland/Belgien og USA har i samme forbindelse købt MI Ejendom A/S, som ejer bygningerne på Soldalen i Vejle, hvor MI holder til. Ejerskiftet markeres med det sædvanlige åbent hus den 17. og 18. maj i forbindelse med Nutri-fair i udstillingen på Soldalen 1.