Grøn Teknik har bedt nogle af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2021 - og frem mod 2022. I dag afdelingsleder og partner Anders Bjørnlund fra Buus Anlægsgartner.

Hvad har for dig og din organisation/virksomhed kendetegnet 2021?

Det er svært at komme udenom, at covid-19 pandemien også har sat sit spor i 2021. Det har vi bl.a. mærket i form af øgede priser på materialer over en bred kam og på stærkt reducerede varebeholdninger bl.a. i forhold til planter. Og så har vores medarbejdere som alle andre kæmpet med at holde corona fra døren hjemme hos dem selv. For nogle er det endt med et øget sygefravær, imens andre har oplevet smitte blandt deres nære relationer.

På den positive side, og den findes heldigvis også, har vi oplevet en øget efterspørgsel fra især privatsegmentet, der pludselig fik lidt mere luft i økonomien og plads i kalenderen til at opgradere deres haver. Vi sætter naturligvis pris på, at vi i al beskedenhed har kunnet sprede lidt glæde midt i alvoren og hjælpe vores kunder med at få deres ønsker og drømme i haven til at materialisere sig. Samtidig har der været fuld fart på byggesektoren, og det har også afspejlet sig i vores ordrebøger, hvor vi især har haft et stærkt fokus på at servicere vores faste kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har vi lært noget af krisen, som vi kan bruge fremadrettet?

Der er meget at lære af krisen, men for os er en af de vigtigste lærdomme, hvor værdifuldt det er at arbejde med langsigtede leverandør- og kunderelationer. Det at have gode samarbejdspartnere over tid, der kender vores virksomheds evner og behov kan gøre en verden til forskel, idet det resulterer i en mere stabil, langsigtet ordrebeholdning og giver mere ro i maven for alle parter eksempelvis i en udfordrende periode, som den vi alle har oplevet med covid-19 pandemien.

Har branchen og myndighederne håndteret udfordringerne tilfredsstillende?

Umiddelbart ja. Det er vores erfaring, at diverse hjælpepakker har været let tilgængelige, dog har vi udelukkende måttet gøre brug af refusion af coronarelateret sygdomsfravær, så hvordan de øvrige pakker har været i praksis, det kan vi ikke sige.

Hvilke forventninger har du til 2022?

Vores forventninger er yderst positive. Vi ser ind i en nær fremtid med stærkt øget søgning på vore ydelser på entreprise, grønne tage og facader og på biodiversitetsomlægning. Det er en spændende tid, hvor det grønne virkelig får lov at komme på banen, ikke bare for at forskønne men også for at hjælpe til med at booste naturen i byerne eksempelvis. Det er fantastisk at være en del af, og vi glæder os til det nye år.

Det er svært at komme helt uden om at nævne corona, for selvom de fleste af os sikkert er mætte af at tale om det og at skulle forholde sig til det, er vi da noget spændte på Omikrons indvirkning på vores personale. Alle hos Buus A/S gør en kæmpe indsats for at passe på hinanden, og det bedste, vi kan gøre, er at fortsætter i det samme gode spor.