Lyt til artiklen:

Maskinparken grønnere i Køge

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Genopbygning af maskinpark efter brand i Køge Golf Klub er skubbet i grønnere retning.

I 2016 brændte hele Køge Golf Klubs maskinhal og dermed hele klubbens maskinflåde. Maskinflåden inkluderede maskiner fra flere forskellige producenter som nu skulle fornys. I samme ombæring satte klubben et øget fokus på at reducere greenkeepergårdens driftsomkostninger, forbedre arbejdsmiljø, skåne miljøet og reducerer støjgener. For at opnå de nye målsætninger så chefgreenkeeper, Martin Thorsen, mod hybrid- og eldrevne maskiner da han skulle udarbejde sin maskininvesteringsplan.

- Den brændte maskinflåde inkluderede b.la. Toro Reelmaster 5610 og 5410 samt to andre fairwayklippere, som var relativt dyre i vedligehold og brændstofforbrug, så det skulle forbedres. Samtidig stod jeg uden nogen maskiner, så jeg fik nogle forskellige på prøve, forklarer Martin Thorsen og forsætter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Reesink Turfcare var super-serviceminded og kom med en demo af deres Toro Reelmaster 5010-H med det samme. Allerede i prøveperioden kunne jeg se at 5010-H'eren nærmest ingen brændstof brugte, i forhold til dem der brændte, og så var der ingen tvivl om hvilken maskine vi skulle have, siger han.

Det blev afgørende for investeringen i Toro Reelmaster 5010-H.

- 5010-H'eren bruger forbløffende lidt brændstof. På de 5 år jeg har haft den, har jeg oplevet en brændstofbesparelse på 25-30 procent, siger chefgreenkeeperen.

Foruden brændstofbesparelser, reducerer el- og hybridmaskiner også risikoen for lækage og hydraulikskader på græsset, hvilket også havde stor betydning for valget om at gå mod en grønnere maskinpark.

Vigtigst af alt, og det de bliver bedømt på, er kvaliteten af klippet. For klubbens medlemmer er det afgørende at, de har de bedste spilleforhold, og her var Martin Thorsen heller ikke i tvivl om resultatet mellem de afprøvede maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Toro's maskiner leverede et supersublimt cut. Hvilket de stadig gør, fordi vi sørger at vedligeholde og slibe klippeledende korrekt, og selvfølgelig sikrer os korrekt justering og indstilling af klippehøjde og angrebsvinkel, siger han.

Martin Thorsen understreger dog også, at det kræver nogle dygtige mekanikere for at holde det sublime cut Toro's maskiner leverer.

- Som alt andet kræver maskinerne vedligeholdelse for at forblive så gode som de, er når man modtager dem. Det giver sig selv. For mig er der ingen tvivl om, at det kræver dygtige mekanikere og originale reservedele - udelukkende, siger han.