Lyt til artiklen:

Bedre styr på maskinparken

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Stihl udvider den cloudbaserede systemløsning med nye digitale innovationer, som indsamler og lagrer relevante data fra maskinparken.

Med Stihl Connected Box og Smart Connector 2 A får virksomheder et godt overblik over og styr på maskinparken. Vigtige driftsdata og vedligeholdelsesinformation bliver let tilgængelige og mulige at dele.

Først på markedet er den nye Stihl Connected Box, som forenkler håndteringen af både batteridrevne, elektriske og benzindrevne maskiner. Den lanceres i to versioner, som fast eller mobil enhed, for at lette og skabe fleksibilitet til professionelle.

Stihl Connected Box indsamler automatisk data fra benzindrevne, elektriske eller batteridrevne maskiner udstyret med en Smart Connector.

Ud over Connected appen, som fås til både Android og iOS, kan virksomheder skabe et kontaktpunkt, som automatisk overfører data fra Stihl Connected til skyen. Vel at mærke uanset adgang til mobiltelefoner eller tablets, hvilket giver virksomhedens driftsansvarlige et klart overblik over enhedernes data når som helst. Brugerne får på en pålidelig måde en detaljeret oversigt over hele maskinparken - eksempelvis udstyrets og batteriernes geografiske placering og status. Den cloudbaserede systemløsning leverer også information om kommende vedligeholdelse såvel som vedligeholdelseshistorik.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- En anden smart funktion giver mulighed for at oprette servicebesøg hos forhandleren direkte i systemet og samtidig sende alle relevante udstyrsdata. På den måde kan forhandleren forberede sig til opgaven og sørge for at alle nødvendige reserve- og sliddele er på lager. Det forkorter servicetiderne og betyder, at kunden hurtigt får maskinen tilbage igen klar til brug, siger Mats Gustafsson, produktchef hos STIHL Norden.

Næste produkt på markedet er den nye Stihl Smart Connector 2 A - en innovativ digital sensor, som indsamler data fra virksomhedens værktøj og overfører dem til skyen. Med dette produkt kan brugere registrere driftstid, hastighed samt klokkeslæt og dato. Informationerne overføres derefter via Bluetooth til en Connected Box eller til en mobil enhed inden for rækkevidde. Desuden findes en intern hukommelse som lagrer data midlertidigt.

rich-media-1
På Smart Connector 2A kan brugeren med et enkelt knaptryk indsamle informationer om enhedens status og lagre eventuelle afvigelser under brug direkte på enheden. Pressefoto.

Til forskel fra produktet af første generation placeres den nye Smart Connector 2 A direkte i motorhuset. Smart Connector 2 A fungerer til batteridrevne maskiner fra STIHL, som er forberedte til løsningen.

- Med blot et enkelt knaptryk og LED-displayet kan brugerne også se, om der eksempelvis findes en meddelelse om maskinvedligeholdelse, siger Mats Gustafsson.

Stihl Connected Box er tilgængelig i Norden hos autoriserede forhandlere. Den mobile version af Connected Box er tilgængelig fra december 2021. Stihl Smart Connector 2 A er tilgængelig fra november.

rich-media-2
Stihl Smart Connector 2 A registrerer og gemmer informationer om driftstid, motorhastighed, eventuelle afvigelser samt klokkeslæt og dato. Informationerne overføres derefter via Bluetooth til enten Stihl Connected app eller til en Connected Box placeret inden for rækkevidde. Enhedens samlede data sendes derefter til Stihl Cloud. Visualisering: Stihl.