Italienske Merlo introducerer ny teleskoplæsser, som er bygget til blandt andet at håndtere store mængder af tungt materiale.

Merlo Merlo TF65.9 teleskoplæsseren er den ideelle størrelse til blandt andet lossepladser, genbrugsstationer og savværker. Med en løftekapacitet på 6,5 tons og en læssehøjde på 8,8 meter, præsenterer Merlo en teleskoplæsser med flere nyheder.

Maskinen er udstyret med en 4-cylindret Fiat Powertrain -FPT STAGE-V motor 170 hk med vendbar kølervinger som standard. Transmissionen er hydrostatisk med EPD-kontrol, til styring af motoromdrejninger uafhængig af kørehastigheden. Fra joysticket aktiveres ECO-mode. EPD-kontrol og ECO-mode sørger for maksimal brugervenlighed, ydeevne og et reduceret brændstofforbrug. Topfarten på TF65.9 er 40 km/t.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
En ny 10" skærm viser maskinens øjeblikkelige belastning samt sikkerhedsniveau. Pressefoto.

ASCS (Adaptive Stability Control System) er et nyt automatisk tilpasset stabilitetsstyringssystem.

En ny 10" skærm viser maskinens øjeblikkelige belastning samt sikkerhedsniveau. Alle maskinens bevægelser registreres uafhængigt, hvilket giver maksimal udnyttelse samt brugervenlighed af maskinen. Arbejdsområdet kan indstilles med begrænsninger for løftehøjde og udskud hvilket kan forhindre utilsigtet høje løft i lukkede bygninger.

Brdr. Holst Sørensen fra Obbekær har haft importen af Merlo teleskoplæssere i Danmark siden 2011. Modellerne starter fra teleskoplæssere med en løftekapacitet på 2,7 tons og læssehøjde på 6 meter, og går op til de helt store roterende teleskoplæssere med en løftekapacitet på 7 tons i 28 meters løftehøjde.