Have og Skov A/S i Middelfart har taget verdensmålene til sig og med dem i rygsækken, er de klar til at gøre deres for at løse klodens største problemer inden 2030.

Hvad er verdensmålene, og hvordan kan en lille virksomhed være med til at give deres bidrag til dem? Det har Have og Skov spurgt sig selv om, og virksomheden har derefter udvalgt fem af de 17 verdensmål, som de specifikt vil arbejde med: Sundhed og trivsel (3), Kvalitetsuddannelse (4), Anstændige jobs og økonomisk vækst (8), Klimaindsats (13) og Livet på land (15).

- Det er interessant at arbejde med verdensmålene, og de har gjort os endnu skarpere på, hvordan vi tænker miljøet med i vores hverdag. Rent praktisk har vi valgt at køre på brændstof, som forurener vores nærmiljø mindre, da det har en lavere partikeludledning i forhold til almindelig diesel. Der, hvor det giver mening vælger vi elektrisk drift og ved indkøb af nye maskiner har miljøet og bedste euronormer førsteprioritet, fortæller Uffe Klinkby, ejer af Have og Skov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden klipper store græsarealer hos grundejerforeninger og firmaer. Til foråret 2021 vil Have og Skov få leveret en af de grønneste græsklippere på markedet, for netop at udføre denne opgave miljøvenligt. Græsklipperen har en høj ydelse, reduceret brændstofforbrug og er klar til at køre på fremtidens brændstoffer.

Uffe Klinkby fortæller at størstedelen af virksomhedens maskiner og biler opfylder de pågældende euronormer for udledningen af emission. Senest er man gået over til at anvende GTL brændstof, et brændstof, som er renere brændstof, og som udleder mindre forurening i nærmiljøet.

- Vi vil gerne være med til at tage ansvar for vores klode og miljø, men vi må også konstaterer, at dette ikke gør det billigere at drive en virksomhed som vores, slutter Uffe Klinkby.