Furnitree er navnet på et koncept, som Holmris B8 står bag. Her tilbydes kunderne at erstatte det træ, der går til produktion af de indkøbte møbler. I øjeblikket er "Folkeskoven Hasselager Vildskov" ved at blive plantet til. Det omfatter 15 hektar med 21.700 træer.

- Den bliver til, ved af deres kunder donerer træer i forbindelse med indkøb af kontormøbler. Træerne plantes i Hasselager i Aarhus Kommune ovenpå et vigtigt grundvandsmagasin. Indvielsen af skoven er udskudt til efteråret, fortæller Steffen Max Høgh, Sustainability Director hos Holmris B8.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bolighandel giver mere skov

Og RealMæglerne A/S har meldt sig under de grønne faner. I samarbejde med Naturstyrelsen vil ejendomsmæglerkæden plante 8,2 hektar skov i uge 17 og 18, med 33.000 træer på vegne af boligejerne. Beplantningen fuldender etableringen af en ny Statsfolkeskov i Tune med adgang for alle.

Initiativet indebærer, at der plantes to træer ved en handel af en bolig - ét for både sælger og køber.

Tune Skov er en statsFolkeskov, der er åben for alle. Den er etableret i fællesskab af Greve Kommune, Roskilde Kommune, I/S Vandsamarbejdet Greve (HOFOR) og Naturstyrelsen.

- Det er vigtigt for os, at lokallivet får glæde af skoven, fordi vi gør det her i fællesskab, og de er alle en del af det, siger Preben Merrild Angelo adm. direktør i den landsdækkende ejendomsmæglerkæde.

Træ på el-regningen

Hos Ewii er man også med på skov-trenden. Det sker med tilvalgsproduktet Skov-el, der giver forbrugerne mulighed for at donere to øre pr. kWh via deres elforbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med Skov-el vil en gennemsnitlig familie med et årligt forbrug på 4.000 kWh donere, hvad der svarer til mere end fem træer. Det sker i første omgang til en Folkeskov i Nørre Aaby, i Middelfart Kommune, som skal tilplantes og indvies i efteråret.

Pengene går til Growing Trees Network til at rejse Folkeskove.

CO2-støvsugning i stor skala

Lars Heiselberg Vang Jensen, der er formanden for Growing Trees Network, som står bag koncept Folkekskoven.dk, er naturligvis glad for de tre virksomheders opbakning.

- At træer nu kan plantes som en del af danskernes hverdagshandlinger i stor skala, viser Ewii, Realmæglerne og Holmris B8 og deres kunder på flot flot vis, siger han og tilføjer:

- Ydermere gør de det i et omfang som hjælper til tilplantning af hele Folkeskove med "CO2 støvsugende træer" over vigtige grundvandsressourcer. Det er en nye tiltag i Danmark, vi håber andre vil lade sig inspirere af.