Et større forskningsprojekt skal afdække, hvordan man fremadrettet kan producere plast af organiske materialer. 

Når plastik og skov nævnes i samme sætning, hænger det som regel sammen med, at nogle natursvin er faret vild med deres affald på vej til genbrugspladsen. 

Men nu er der også en anden og mere positiv grund til, at de to ord fremover vil kunne findes side om side. Nemlig at udviklingen af brugen af biomasse fra skoven i plast-produktionen får ny støtte.

Et nyt stort samarbejde mellem Den Europæiske Fond for Regionsudvikling og det finske statslige forskningsinstitut VTT skal nemlig afdække, hvordan man får endnu flere olie-fri plastproduktioner. Sammen med 52 virksomheder fra Finland og andre dele af Europa har man fået bevilliget et beløb i omegnen af 48 millioner danske kroner til det formål. Det skriver træ.dk.

Projektet skal gerne munde ud i en bred vifte af skovbaserede plastprodukter - lige fra engangsemballage til byggematerialer og alt derimellem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forskningsprojektet gik i gang 1. april i år og forsætter til 31. marts 2023. Til glæde for miljøet, skovfolket og ikke mindst brugerne af den danske natur.