Weekendens nordiske mesterskaber i Timbersports blev gennemført under stor mediebevågenhed, specielt fra den svenske presse.

De seneste dage har Gøteborg været vært for nordiske mesterskaber i Timbersports, som for øvrigt blev afviklet samtidig med hestesportens FEI - EM for spring, dressur og hestevognskørsel

Holdkonkurrencerne gik i luften torsdag. Den danske debutant Esben Pedersen kæmpede en sej kamp sammen med resten af holdet, bestående af holdkaptejn Brian Palsgaard, Mads Pedersen og Matthian Ringsholt. Trods stor koncentration og strategisk planlægning i kulisserne måtte holdet sidst på dagen erkende at det kun rakta til en fjerdeplads efter Sverige Team 1, Norge og Sverige Team 2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den svenske jubel brød i sagens natur ud på pladsen - ingen tvivl om at de svenske farver var i fuldt flor. At Norge kan få sølv, tros en langsommere tid end Sverige Team 2, beror på konkurrencens udformning: Efter første heat skulle Sverige Team 1 og Norge kæmpe om guld og sølv, mens Sverige Team 2 og Danmark kæmpede om tredie og fjerde pladsen.

Svenskerne suveræne

Fredag gik de individuelle konkurrencer gik i gang, og først på formiddagen var Stortorgen godt fyldt op.

Efter første runde i Springboard - konkurrencen hvor det gælder om at komme op på en træstamme ved hjælp af 2 brædder, og dernæst hugge toppen af stammen, lå Brian Palsgaard til en flot sølvmedalje. Næste runde var Stock Saw, hvor Matthias Ringsholdt viste sin overlegne styrke, og herefter fortsatte diciplinerne i Standing Block Chop, Single Buck, Underhand Chop samt den altid populære Hot Saw. Esben Pedersen skulle deltage i den følgende dags rookie konkurrencer, og deltog derfor ikke i disse konkurrencer.

Dagen endte endnu engang i de svenske farver, denne gang på alle 3 placeringer:

Øverst på skamlen kom velkendte Calle Svadling med 62 points. Overraskelsen var Ferry Svan, den svenske rookie, der tidligere på året vandt Rookie Champions Trophy i Hamburg. Ferry tog sølvet med 58 points. Ingen tvivl om at vi kommer til at se meget mere til Ferry fremover! Bronzen gik til Hans Ove Hansson med 55 Points.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For de danske deltagere endte det med en 9. plads til Brian Paslsgaard, 10. plads til Matthias Ringsholt og 11. plads til Mads Pedersen.

Næste gang vi skal se vores danske atleter i aktion bliver til verdensmesterskaberne, der i år foregår i Lillehammer 2.-4. november i år.