Den kompakte fejemaskine S3 er nu udstyret med en Euro6 motor, som efterlever de skrappeste miljøkrav.

Engang var de kendt under navnet OG Maskiner, men gennem det sidste års tid har der stået Boschung Scandinavia på skiltet ved virksomheden, der har hjemme i Taastrup ved København. Under Have & Landskab sidste år var det netop det nye navn, der prydede standen, og det var på flere måder for alvor startskuddet til et nyt kapitel for virksomheden, som under det tidligere navn havde mere end 20 års erfaring med maskinhandel i Danmark.

Ny person i direktørstolen var Jørgen Bidstrup, som under H&L '15 for første gang med egne øjne så, hvad den grønne branchen kan mønstre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu får han atter lejlighed til at opleve det meste af branchen samlet på ét sted, når Maskiner under Broen løber af stablen 24.-25. august for første gang, og det glæder han sig til.

- Det er altid spændende med noget nyt. Jeg håber, at placeringen alene betyder, der kommer flere kommunale medarbejdere blandt gæsterne. Min erfaring fra Have & Landskab er, at de folk smuttede, når klokken blev 14.00. Jeg håber og forventer, at Maskiner under Broen vil ramme bredere, siger Jørgen Bidstrup.

Ny motor

Det vil altid være nemmere at tiltrække besøgende på sin stand, hvis man har noget med, de ikke har set før, og det har Boschung Scandinavia.

Nyheden er den opdaterede S3 kompaktfejemaskine. Opdateringen er ganske væsentlig, idet den består af en ny Euro6 motor, og dermed er Boschung med i klubben af producenter, som overholder de skrappeste miljøkrav på markedet.

De besøgende på Maskiner under Broen må dog nøjes med at besigtige den nye Euro6 motor på udstillingen. Her kan de samtidig lade blikket glide over "lillebroren" S2, som også er blevet opdateret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- S2'eren har blandt andet fået en forhøjelse af taget ved førerpladsen og virker derfor mere luftig at sidde i, end mange af de andre fejemaskiner i 2,5 kubikmeter klassen. Er man over 1,75 meter høj, sidder man oftest sammenkrøbet i en kompakt fejemaskine, og det er et problem. Derfor er taget nu løftet i førersiden, hvilket giver en bedre komfort og ergonomi, forklarer Jørgen Bidstrup.

Retro-messe

Han betegner selv Maskiner under Broen som en retro-messe, da der, baseret på udmeldingerne fra arrangørerne, er tale om en messe, hvor det er maskinerne, der er i fokus, og ikke alt muligt andet.

- Det synes jeg er en spændende ide, og det glæder vi os til at være med til. I Boschung Scandinavia har vi fået tilpasset os efter navneskiftet, og vi har bevist, at vi er til stede på markedet, siger direktøren.

Udover Boschung maskinerne udstiller Boschung Scandinavia også Küpper-Weisser saltspredere, som de også har importen af, samt den danskproducerede Vitra redskabsbærer.