D30 Track hedder nyeste fræser fra FSI.

Det er en stigende efterspørgsel på en kvalitets-stubfræser på bælter, som har resulteret i det nyeste produkt fra FSI power-tech, forklarer producenten. Selve stubfræseren D30 har været en populær model hos den danske producent, siden den blev introduceret i 2010.

Bælterne har den fordel, at de øger maskinens terrængående muligheder, og dermed optimerer kørslen frem til de træstubbe, der skal fjernes. Et andet stort plus er den store stabilitet, der opnås under fræsningen på grund af den høje egenvægt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FSI D30 Track er udstyret med en 30 hk Kubota vandkølet dieselmotor og en fræserskive på 470 mm i diameter. Bevægelserne til stubfræsningen op/ned og sidevers sker via hydrauliske cylindere. En elektrohydraulisk kobling overfører via kileremstræk energien til fræserskiven.

Bælterne drives hydraulisk, og de kan skydes ind og ud for at sikre stabiliteten. Bredden på enheden er 775 mm og med bælterne I yderste position bliver bredden 1050 mm. Totalvægten er på 950 kg.

Al betjening til både kørsel og stubfræsning sker fra det drejebare betjeningspanel, så operatøren kan gå bag ved maskinen, når der køres frem til arbejdsstedet. Under fræsningen kan panelet drejes, så der opnås et godt overblik til stubben under fræsningen. En ergonomisk bøjle på panelet fungerer både som aflastning for hænderne og som nødstop, da den skal være aktiveret under kørsel og selve fræsningen. For at sikre maksimal sigtbarhed og udnyttelse er maskinen udstyret med kraftige LED arbejdslamper.