Nye maskinmærker og et udvidet program skal sikre en rolle som totalleverandør.

Maskinforretningen Elite Service har en mangeårig historie bag sig. Virksomheden er udsprunget fra Elite Plæneklipperservice, som har eksisteret i Aarhus i over 50 år. Nu sidder tredje generation i direktørstolen fra basen i Hornslet nord for Aarhus.

Omdrejningspunktet er handel og servicering af maskiner og redskaber til den professionelle grønne sektor. Særligt grønne områder og boligforeninger er i fokus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På forkant med udviklingen

Hvis kunden står og mangler et produkt, skal vi kunne levere det.

Michael Vorre

Elite Service

Ejerskabet har siden 1. april i år tilhørt parret Lotte Højfeldt og Michael Vorre. Førstnævntes far Alex Højfeldt drev firmaet i en årrække, efter han i sin tid havde overtaget det fra sin svigerfar.

Michael Vorre kom med i firmaet for cirka halvandet år siden, og hans baggrund er lidt usædvanlig.

- Jeg er opvokset på landet, så jeg endte også selv som landmand. Jeg fik dog lyst til at prøve andre ting, så jeg tog på universitet og uddannede mig til nationaløkonom. Jeg arbejdede derefter som økonom i et par år, men jeg fandt det hårdt at sidde på et kontor hver dag. Jeg bliver tung i hovedet af at sidde hver dag ved en computer. Nu kendte jeg en del til de forskellige maskiner, så det var nærliggende at blive aktiv i Elite Service, siger Michael Vorre.

Hans flersidede baggrund ser han kun som en fordel:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget fokuseret på økonomien, at arbejde strategisk og i det hele taget have overblik. Jeg har opbygget en stor viden om samfundet, og samlet betyder det, at Elite Service ikke kommer på bagkant med tingene.

Totalleverandør

Maskinforretningen har i flere år været kendetegnet ved sin handel og servicering af Egholm maskiner. Men tidligere på året var der ikke længere enighed mellem parterne, og derfor blev Elite Service opsagt. Dermed skulle der et nyt maskinmærke ind i folden.

- Jeg skyndte mig at ringe til Timan. Vi har tidligere repareret en af deres VPM 3400 redskabsbærer, men det var deres nye Tornado fejesugesystem som for alvor tiltrak. Vi havde en god snak, og Timan sagde ja til et samarbejde. Det gik hurtigt, og det var rigtig dejligt, da det betød, at vi allerede i foråret kunne komme i gang med salg og servicering, forklarer Michael Vorre.

Strategien er at kunne være en totalleverandør for kundegrupperne, som indebærer boligforeninger, anlægsgartnere og forskellige håndværksfag.

- Hvis kunden står og mangler et produkt, skal vi kunne levere det. Det er god service. Med de nye maskiner har vi fået en ny profil, og det bliver modtaget positivt i branchen, siger Michael Vorre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elite Service forhandler også læssemaskiner fra VM Loader, hele programmet af redskabsbærer, buskryddere, skrænteklippere mv. fra Timan og senest også fejemaskiner fra italienske Dulevo. Forhandleraftalen med importøren Gersvang Maskiner faldt på plads i begyndelsen af december, og Dulevo - og Timan - var repræsenteret, da Elite Service i samarbejde med tre andre lokale maskinforretninger holdt åbent hus 9. december.

- Med Dulevo åbner vi for alvor op for de totalløsninger, vi gerne vil levere til boligforeninger og entreprenører, hvor vores erfaring er størst. Med vores nye profil spiller vi på flere heste, end vi tidligere har gjort i Elite Service. Jeg forventer, at vi kan udnytte den ekspertise, vi har, og som vi opbygger med de nye mærker, og på den måde gør vores forretning endnu mere stabil og stærk, fastslår Michael Vorre.