Hos Danske Anlægsgartnere glæder man sig over, at være omfattet af den nye, grønne Boligjobordning og forventer et stigende behov for nye medarbejdere .

Grøn Teknik har spurgt en række centrale personer inden for den grønne branche om en status over året, der gik, og indsatserne i året, der snart begynder. Ejvind Røge, landsformand i Danske Anlægsgartnere (DAG), hæfter sig ved, at medlemsvirksomhedernes arbejde nu bliver omfattet af den grønne Boligjobordning og forventer samtidig, at der bliver behov for at rekruttere nye, dygtige medarbejdere.

Hvad har karakteriseret branchen i 2015?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Set fra Danske Anlægsgartneres synspunkt har vi generelt oplevet vækst i medlemstallet, stabilitet og tro på fremtiden.

Tiltrækning af nye medarbejdere og elever, fastholdelse af eksisterende og et stadigt fokus på opkvalificering, efteruddannelse og kompetenceløft er et mantra for DAG.

Ejvind Røge

Landsformand, Danske Anlægsgartnere

Var der hændelser, der skilte sig særligt ud - på godt og ondt?

På den gode front var det positivt, at vi kom med på positivlisten under den genlancerede Boligjobordning. Lidt har også ret.

Hvilke udfordringer venter der branchen i 2016?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi imødeser et stigende behov for nye og veluddannede medarbejdere. Tiltrækning af nye medarbejdere og elever, fastholdelse af eksisterende og et stadigt fokus på opkvalificering, efteruddannelse og kompetenceløft er et mantra for DAG.

Vi investerer i 2016 øgede ressourcer i uddannelsesområdet med fokus på at tiltrække stadigt flere elever til branchen. Anlægsgartnerbranchen er kendt og anerkendt som en branche med fokus på miljøforbedringer og helsebringende løsninger i såvel landskabsanlæg som haver og lommeparker. Vi er de grønne entreprenører, som skaber fremtidens innovative byrum, løser udfordringer med håndtering af monsternedbør og gør vand til en ressource. Vores medlemmer arbejder med alt fra svømmesøer til læplantning i det åbne land. Og med plejeopgaver - fra gravsteder til hele kommunale driftsopgaver, herunder også virksomhedsoverdragelse af tidligere medarbejdere m.v.

Hvilke muligheder ser du fremadrettet for at udvikle branchen yderligere?

Vi vil meget gerne sammen med branchens øvrige grønne organisationer - Danske Landskabsarkitekter og Danske Planteskoler - øge bevidstheden om de grønne værdier.

100.000 danskere flytter fra land til by, men ikke for at komme væk fra naturen. Vi vil øge fokus på værdien af grønne områder i byer og det tætte opland, på tage og facader m.v., fordi grønne bymiljøer skaber livskvalitet og forbedret sundhed. Et aktivt og sundt byliv fordrer grønne, rekreative områder. Grønne bymiljøer nedsætter forureningen, binder støv og dæmper støj og inspirerer til at flere vælger gang, løb eller cykling. Til og fra arbejde såvel som i fritiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grønne bymiljøer mindsker risikoen for oversvømmelser, og korrekt udformet håndterer grønne områder store mængder vand, når det er påkrævet.

Grønne bymiljøer modvirker overophedning i byerne og er dermed kraftigt medvirkende til at mindske CO2-udledningen.

Grønne miljøer - i by og på land - højner folkesundheden og skaber dermed god samfundsøkonomi. Og det er de værdier, som branchens nuværende og kommende medarbejdere og virksomheder skal være med til at løfte og generere i fremtiden. Det glæder vi i DAG os til fortsat at være en aktiv del af.