I løbet af halvandet døgn blev knapt 600 arter registreret i Naturstyrelsen BioBlitz

Udstyret med fiskenet, spande, fangstredskaber og lygter deltog flere end 300 skoleelever, lærere og familier i en såkaldt BioBlitz på halvøen Avnø ved Vordingborg. Det oplyser Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En BioBlitz er en særdeles grundig jagt på alle de dyre- og plantearter, der findes i et område. Målet er dog ikke at bruge dyrene og planterne som trofæer, men blot at registrere dem

Mellem klokken 09.00 fredag 17. august og lørdag eftermiddag klokken 14.30 lykkedes det Avnøs BioBlitz at registrere knapt 600 arter. Det svarer til omkring 20 procent af det antal arter, der angiveligt findes i området.

- Jeg er utrolig godt tilfreds med, at vi fik fundet så mange dyr, fugle og planter. Men især antallet af fundne arter inden for fugle, planter og natsværmere var imponerende. Vi fandt desuden to arter af flagermus, som vi ikke vidste, vi havde her ved Avnø, fortæller naturvejleder Kari Hald fra Naturstyrelsen

Efter BioBlitzens artsregistrering kan Avnø derfor prale af at have både langøret flagermus og troldflagermus flyvende rundt i området ved det gamle flyverkontroltårn, som er Avnøs vartegn, og som i dag fungerer som naturcenter og naturskole i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Næstved og Vordingborg kommuner.