Svensk trimmer-bruger blev træt af knækkede nylonsnører og hittede på nyt trimmerhoved

Køre med trimmer - skifte snøre. Køre lidt igen - skifte snøre. Køre - og skifte snøre. Overveje at købe et par geder i stedet.

En svensk trimmer-bruger fik nok af skifte, skifte, skifte. Og så hittede han på trimmerhovedet, der kan køre en solid, lang arbejdsdag på en enkelt snøre. Den - snøren - er så bare ikke en snøre, men et stykke special-hydraulikslange fra Grene Danmark A/S i Skjern. Nu producerer svenskeren selv nye trimmerhoveder, Grene leverer slangerne og sælger hele herligheden i hele Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når Grene Danmark for anden gang optræder på Have & Landskab i Slagelse, er der derfor ingen tvivl om, hvad der er hoved-begivenheden. Det er hovedet.

Ny dagsorden

- Vi har naturligvis også andre nyheder med i Slagelse. Men det nye trimmerhoved Erasure er specielt. Det sætter simpelthen en ny dagsorden for holdbarhed og effektivitet. Den traditionelle nylonsnøre er udskiftet med den 14 millimeter tykke to-lags slange med indlagte metaltråde. Slangen løber gennem et hoved af aluminium, og kombinationen af aluminiumhoved og slange er helt unik, fortæller Karl Povlsen, der er produktchef hos Grene.

- Prismæssigt er det ikke billigere at bruge slange end nylonsnøre. Det bliver cirka det samme. Men brugeren slipper for masser af nylonsnøre-skift, siger Karl Povlsen.

- Så gevinsten bliver en god og helt anderledes arbejdsrytme, end hvis man med jævne mellemrum skal stoppe op for at skifte snøre. Nu bestemmer man selv pauserne, forklarer produktchefen.

Den æder alt

En af de første med slange i stedet for snøre er Arne Risbjerg Olesen, som har konstateret, at Erasure-hovedet med slange sparer ham masser af skifte-tid specielt ved arbejde i grovere vegetation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Slangen æder alt. Både skræpper, højt græs og grene op til en blyants tykkelse uden problemer, fortæller Arne Risbjerg Olesen.

Der har tidligere været gjort forsøg med alternative trimmerhoveder, som var forsynet med andre typer "slagvåben" som blandt andet en kæde. De viste sig alt for farlige i brug og blev ikke godkendt. Det er Erasure-hovedet med den specielle hydraulikslange, som er CE-mærket.

Et lift til zeroturn

På Have & Landskab vil Carl Povlsen og hans mandskab også præsentere blandt andet den transportable plæneklipper-lift MoJack. Grene kalder den også en serviceløfter, og det er faktisk, hvad det handler om.

- MoJack kan bruges til service af havetraktorer, ATV og andre maskiner. Men den er specielt interessant for brugere af zeroturn-klippere, der mere enkelt kan komme til at skifte knive ude i felten, forklarer produktchef Karl Povlsen.

MoJack har en løftekapacitet på 350 kilo og en løftehøjde på 70 centimeter.