Ommelift i Sdr. Omme viser for første gang sit sortiment af larvefodslifte og trailerlifte til skovbrug på Langesømessen.

Med lifte - der kan gå op i 42 meters højde - henvender Ommelift sig til professionelle skovarbejdere og juletræsdyrkere, der har brug for at komme op i højderne og arbejde i svært terræn.

- Vi henvender os til den professionelle dyrker, der skal klippe pyntegrønt, plukke kogler eller har brug for at komme helt op i trætoppen for at beskærer, fortæller Jan Larsen, der har ansvaret for salg af lifte i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er første gang Ommelift deltager på Langsømessen på Fyn. Tidligere har liftvirksomheden deltaget på messer i Holland, Tyskland og Herning, men samtlige messer er udskudt fra 2020 til næste år.

- Vi har valgt Langesømessen for at afprøve nye markeder og opsøge nye kunder, fortæller Jan Larsen.

Kompakt lift med på messen

Virksomheden har specialiseret sig i udvikling og produktion af larvefodslifte og trailerlifte.

- Larvebåndet sørger for optimal vægtfordeling, så liften også kan bruges på mere skrøbelige overflader som fortove og græsplæner. Vores lifte er optimale, hvis du skal op i højden og samtidig har brug for en lav vægt, fortæller Jan Larsen.

Ommelift har valgt at vise to lifte ud af deres sortiment på Langesømessen, som de vurderer er relevante for publikum på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores bæltelift 25.00 RXJ fra Ommelift udmærker sig ved at være en kompakt bæltelift med exceptionelle manøvremuligheder i terræn, fortæller Jan Larsen.

Den er let at betjene og kommer som standard med Ommelifts diesel/batterihybrid-system med genopladning via motoren. Med batteridrift kan man uden problemer bruge liften i skoven. Type 25.00 RXJ har en maksimal arbejdshøjde på 25 meter og et udlæg på op til 12,8 meter. Et sakseled med nul haleudsving giver en op-og-over frihøjde på syv meter. Man har altså mulighed for at komme godt op i højden mellem træerne.

- Vores 17 meter trailerlift 1700 EX har høj betjeningsvenlighed, nem og sikker transport samt ydeevne i fokus. Liften er nem at flytte fra opgave til opgave, da den kan transporteres på sikker vis efter de fleste varevogne og 4x4 pick-up biler, fortæller Jan Larsen.

Trailerliften styres let ude ved opgaven, da den med hydraulisk fremdrift ved egen kraft kan bevæges rundt på arbejdsområdet. Den har desuden en stor rækkevidde og og et nem betjeningssystem.

På verdensmarkedet

Ommelift i Sdr. Omme er oprindelig en smedevirksomhed, der startede med produktion af landbrugsredskaber, men i starten af årtusindskifter solgte virksomheden landbrugsdelen fra og valgte at koncentrere sig om produktion af lifte. I 2006 kunne virksomheden fejre 100 års jubilæum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi eksporterer en stor del af vores lifte til det meste af verden. Vi har forhandlere i Asien, Mellemøsten, USA og Europa og har netop solgt vores første lift til en kunde i Ny Kaledonien. Sidste år rundede vi salg af 10.000 lifte, fortæller Jan Larsen.

I dag beskæftiger virksomheden i Sdr. Omme cirka 100 medarbejdere.