Aarhus Ø er ikke kendt for grønne områder, men den nye bydel på havnen i Smilets by skal have bypark samt grønne boliggader og kantzoner, mener rådmand.

Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) vil på næste uges magistratsmøde fremlægge en udviklingsplan for Indre Aarhus Ø. Planen introducerer en bydel, der appellerer til børnefamilier med sammenhængende grønne områder i form af byparken på Pier 2 samt grønne boliggader og kantzoner.

- Vi har set på, hvad der historisk set virker i Aarhus. Derfor kommer vi også til at arbejde med en blanding af boligformer inspireret af den klassiske Aarhuskarré, siger Bünyamin Simsek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planen er inspireret af såvel den historiske midtby som området omkring Bassin 7, som arbejder med Aarhuskarreen i en gentænkt form, intime byrum og mindre pladsdannelser samt et fokus på bylivet mellem husene.

Bynære familieboliger

Realisering af udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø vil sikre, at Aarhus fortsat kan byde på attraktive bymiljøer med bynære boliger, hvor der i særlig grad fokuseres på familieboliger.

- Vi ønsker at fastholde børnefamilierne i midtbyen. Derfor tænker vi også langt ud over boligernes fire vægge og dyrker fællesarealer og gaderum, som skaber trygge rammer, hvor barnevognen kan stå uforstyrret, og større børn kan lege trygt, siger Bünyamin Simsek. Det er ambitionen, at Indre Aarhus Ø bliver kendetegnet ved en mangfoldighed af bylivsfunktioner. Det skal ske gennem udbud af boligområder såvel som områder til erhverv samt igangsættelsen af et projekt for etableringen af en ny midtbyskole med sport- og fritidsfaciliteter.

Udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø er udarbejdet i samarbejde med Gehl Architects.