Tre sulte rådyr udgør en plage for Østre Kirkegård i Horsens. De æder nemlig gravstederne beplantning.

Tre rådyr har de sidste tre måneder holdt til omkring Østre Kirkegård i Horsens. Det kan snart få en ende. I hvert fald er der sluppet en jæger løs med bue og pil. Det skriver Jyllands-Posten i onsdagens udgave.

- De har ødelagt så meget af gravstedsejernes beplantning. Hvis du har købt en blomst til et gravsted, og du senere ser, at de er blevet spist, så bliver mange kede af det. Og det har vi nu oplevet i flere måneder, siger Dennis Georg Næser, kirkegårdsleder i Horsens til Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har nu besluttet, at dyrene skal skydes og har hyret en jæger til formålet.

Omkring solopgang og -nedgang kan man derfor spotte en bueskytte patruljere kirkegården. Våbnet er velvalgt, forklarer Dennis Georg Næser.

- Det er generelt farligt at skyde, men når man skyder med pil, skal jægeren være tættere på dyret. Bue og pil er samtidig mere lydløst, og nogle vil måske undre sig over et "bang" på kirkegården, så vi har vurderet, at det er den bedste måde at gøre det på, siger han.

Kirkegårdslederen håber, at dyrene mister deres interesse for kirkegården og i stedet begynder at finde føde andetsteds. Måske er det allerede tilfældet. De tre rådyr er ikke set på kirkegården siden torsdag 3. oktober.

Det er ikke første gang, Østre Kirkegård i Horsens har haft besøg af sulte rådyr, men i tidligere sæsoner har de ikke frekventeret gravstederne i mere en til to uger. Kirkegården har derfor søgt og fået tilladelse fra Skov- og Naturstyrelsen til at gå på jagt.