Der kan nu komme gang i plantning af træer, da regeringen i sit udspil til en ny finanslov har sat 65 millioner kroner af til privat skovrejsning.

Regeringen har afsat 350 millioner kroner i 2020-projekter til landdistriktsprogrammet. Pengene skal bruges til at lave en såkaldt grøn udvikling af landbrugserhvervet og landdistrikterne. Heraf øges tilskudsmidlerne til privat skovrejsning med 65 millioner kroner, hvilket ifølge regeringen kan øge optaget af drivhusgasser og forbedre drikkevandskvaliteten.

Kommer forslaget i gennem forhandlingerne med støttepartierne, er det et stort løft af den pulje, som ligger klar i forvejen. Den er kun på fem millioner kroner, og derfor vil det samlede beløb blive 70 millioner kroner, hvis regeringsudspil på området ellers bliver vedtaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Ud over midler til skovrejsning er de to ordninger til sikring af biodiversitet i private skove og udlæg af urørt skov fastholdt efter aftalen om naturpakken og uden yderligere midler. Det betyder at der til sikring af biodiversitet i private skove er afsat 18 millioner kr., mens der er afsat 11,2 millioner kr. til urørt skov", skriver Dansk Skovforening på deres hjemmeside på ryggen af finanslovudspillet.

Skovforeningen ser positivt på et andet element i finanslovsudspillet. Det er regeringens plan om øgede midler til forskning.

"Fra Dansk Skovforening har vi peget på behovet for forskning inden for nye værdiskabende anvendelser af træbiomassen", skriver foreningen.