På Have & Landskab præsenterer Vejle-firmaet en spreder, som de påstår er sund for såvel miljøet som økonomien.

Både offentlige og private virksomheder har store grønne og bæredygtige ambitioner, som de arbejder hårdt på at leve op til.

Et par redskaber til at indfri den ambition kan man finde på årets Have & Landskab i Slagelse, hvor Bredal præsenterer en række løsninger til veje og det grønne område, som optimerer saltspredning og gødskning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På udstillingen viser virksomheden lifthængte SG og SGS sand- og saltspredere, samt en stor bugseret SGS 6500 spredevogn med plads til 6,5 kubikmeter i den rustfrie kasse. Sidstnævnte er fornylig leveret til en sjællandsk entreprenør af Slagelse Maskinforretning, der er Bredal-forhandler.

Hvis alle saltspredere var lige så præcise som Bredals, kunne det danske miljø spares for mange tusinde tons salt i vintersæsonen.

Jacob Bangsgaard

Bredal A/S

IT i salt- og sandspredning

Bredals lifthængte SG/S-serie af sand- og saltspredere fås med en kapacitet på 1,5-2,0 kubikmeter. Det dobbelte gummibånd sikrer uhindret fremføring af salt, kalk eller sand til spredetallerknerne, selv om det er fugtigt eller klumpet. Samme udstyr kan også anvendes til spredning af handelsgødning.

SGS-versionen er computerstyret og afpasser automatisk doseringen efter kørselshastigheden, og spredebredde og dosering kan løbende ændres fra betjeningsskærmen i førerhuset. Alt sammen er det med til at sikre en meget præcis og ensartet dosering - uden at der gås på kompromis med produktiviteten. Tværtimod.

Ifølge Jacob Bangsgaard fra Bredal betyder det, at en Bredal-spreder kører længere på en tankfuld salt og dermed reducerer driftsomkostningerne. Versionen med plads til 2.000 liter vil således kunne salte uafbrudt op mod fem timer med en dosering på 15 gram salt pr. kvadratmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis alle saltspredere var lige så præcise som Bredals, kunne det danske miljø spares for mange tusinde tons salt i vintersæsonen, siger Jacob Bangsgaard.

Have & Landskab åbner for publikum 28. august.