Det almene boligkvarter Greveflex fik udskiftet det slidte asfalt med nye sten, og så skete der noget nyt mellem rækkehusene.

Kan en ny belægning virkelig forandre livet for beboere i et boligkvarter? Ja, lyder svaret fra Marion Hornbek, der er formand for det almene boligkvarter i Greve kommune, der hedder Greveflex. Det hører under Sydkystens Boligselskab. Rådgivningsfirmaet Gaihede, ingeniører & arkitekter, styrede anlægsprojektet, der blev færdigt lige før jul 2018.

- Efter vi har fået den nye belægning på stier og bede mellem ejendommene, er der sket noget. Både til jul og påske pynter folk mere op. Det giver en dejlig stemning til højtider. Men også til daglig er det mere hyggeligt at gå rundt her. Vores kvarter er i det hele taget pænere og mere velholdt nu, fortæller Marion, mens vi passerer de gråhvide stakitter, der afgrænser hvert af de 213 rækkehuse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foran hvert rækkehus på fortovet er der skærvefyldte bede. Mange steder står der potter med farverige blomster ovenpå.

Personlig frihed og fællesskab

Greveflex er et alment byggeri i den bedste betydning. Der er personlig frihed og adgang til fællesskab.

rich-media-2
Vi har brug for en rådgiver til at styre så store projekter. Det er vigtigt, at det er én, der kan begå sig i byggebranchen, finde frem til den rette entreprenør og i det hele taget styre slagets gang. fortæller formand i Greveflex, Marion Hornbek. Foto: Jeppe Michael Jensen.

Byggeriet er fra begyndelsen af 1980'erne og hedder flex til sidst, fordi indervæggene i hver bolig kan flyttes rundt på. Beboerne kan relativt nemt fjerne og tilføje vægge - og de kan bestille ekstra vægge i, hvad de kalder 'væg-banken' på ejendomskontoret.

Og så er der sørget for plads til fællesskabet i Greveflex med hele fire fælleshuse.

- Vi har det godt her. Passer på hinanden og har arrangementer og aktiviteter, der ryster os sammen, siger Marion, der sammen med sin mand og barn har boet der siden 1993.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nødvendig løsning

De kom selv dertil som en nødvendig løsning, da Marion blev ramt af en alvorlig sygdom og måtte opgive sit job som jurist. De solgte huset og flyttede til Greveflex. Det gav ro i økonomien, og Marion blev engageret i området og har nu været formand for afdelingen i en årrække.

rich-media-4
Den nye belægning gør det også nemmere for rengøringsmaskinerne at komme rundt i kvarteret. Foto: Jeppe Michael Jensen.

Den nye belægning har været lang tid undervejs. Flere rådgivningsfirmaer har været involveret, men det var med Gaihede, at de fandt løsningen.

- På grund af den slidte og hullede asfaltbelægning, så området ikke godt ud. Det var et risikabelt underlag at gå på for ældre og gangbesværede. Så der skulle gøres noget. Vores projektleder havde en rigtig god dialog og fandt frem til den rigtige Holmegårdssten og fik designet bedene på stierne, så de både var afgrænsede og ikke generede de maskiner, der skal vedligeholde stier, siger teknisk direktør Jesper Krog, Gaihede.