Den nye hækkeklipperserie er det femte batteridrevne redskab, der går fra 36 til 18 volt hos den japanske producent.

Der er masser af power i den nye ledningsfrie hækkeklipperserie fra Makita. DUH501 og DUH502 kører begge på 18-voltsbatteri og erstatter en tidligere model, der i stedet havde to batterier og 36 volt, og som derfor var for tung.

Men det mest specielle på den nye klipper er uden tvivl det sværd, der sidder på 501-modellen. Hvor 502-modellen har et almindeligt dobbeltslibet skær, har 501-modellen i stedet et skær, der går skråt nedad, ligesom grenene på de juletræer, man tegnede i folkeskolen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På denne måde fastholder vi flere grene, så der ikke er nogen, der springer væk, og på den måde skal man ikke save flere gange. Det er simpelthen nemmere at fange grenene, siger Anders Iversen, der er produktchef for skov og have hos Makita.

Intet rygbatteri

Det er kun i yderpunkterne, at at skærene rører hinanden, og Makita brander klipperen på at kunne håndtere en grentykkelse på op til 23,5 millimeter på 501-modellen og 21,5 millimeter på 502-modellen.

rich-media-2
DUH501-udgaven har et sværd med skær, der vender skråt nedad. På den måde holder redskabet bedre fast i træet. Foto: Makita/Pressefoto.

- Begge modeller afløser en benzinhækkeklipper, og det er første gang, vi har et produkt af denne slags. 501-modellen er også udviklet ved at have det specielle skær, men 502-modellen har intet revolutionerende over sig i forhold til tidligere, siger Anders Iversen.

Ved andre modeller kommer strømmen gennem et rygbatteri, men det har ikke været en overvejelse for japanske Makita.

- Generelt er vi modstandere af rygbatteriet. Hvis man påtvinger en seks-syv kilo på ryggen, gør det noget ved komforten. Og man mister også arbejdstid på grund af den ekstra vægt, siger Anders Iversen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge de nye modeller har kulfrie motorer med et slagantal på op til 4.400 i minuttet. Begge har også tre hastigheder og et lydniveau på 81-84 decibel, og så er der sværlængder fra 50 centimeter og op til 75 centimeter.

Hækkeklipperen er det femte 18-voltprodukt i Makita-serien, der kommer ind som supplement til den tidligere 36-voltserie. Tidligere har de også ført deres kædesav, græstrimmer, løvblæser og elektriske trillebør over på 18 volt.