3000 kvadratmeter skal ombygges til en legeplads, der skal stå færdig i september.

Midt i Botanisk Have og tæt på to af Aarhus' to største seværdigheder, Den Gamle By og Væksthusene, begynder Teknik og Miljø nu på anlægget af en 3000 kvadratmeter stor legeplads, som børn og legeglade aarhusianere kan tage i brug til september. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Fredningsnævnet har godkendt planerne om en legeplads, hvilket de skulle, da Botanisk Have blev fredet i 2017. Derfor skulle både legepladsens størrelse, udformning og placering godkendes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Botanisk Have er en af vores ældste og vigtigste parker, og jeg er stolt over, at vi har designet en legeplads, som lever op til de tårnhøje krav, parkens historie stiller. Alle aarhusianere uanset alder kan godt begynde at glæde sig til denne legeplads, som har potentiale til at blive et af Aarhus' nye grønne samlingssteder, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Legepladsen kommer til at ligge op af Poppelpladsen og får masser af forskellige aktiviteter. Der kommer blandt andet en svævebane, en karrusel og gynger. Legepladsen indpasses i de omkringliggende grønne omgivelser, hvor der også bliver anlagt skov og plukkehave samt små grørnne opholdslommer.

Arbejdet går i gang i denne uge, og målet er en indvielse i starten af september. Da der skal lægges en gummibelægning på legepladsen, stiller det dog krav til tørvejr i anlægsfasen, og derfor er en endelig dato for indvielsen endnu ikke fastlagt.