Der er stigninger på både top- og bundlinje hos Keflico.

Trægrossisten Keflico A/S besluttede tilbage i 2016 at satse fuldt ud på at indfase flere bæredygtige produkter og træsorter. Og virksomheden cementerede sit bæredygtige fokus ved indgangen til 2019 med opkøbet af én af Danmarks mest bæredygtige træimportører, Tracer ApS.

Det har tilsyneladende været rettidig omhu, for seneste årsregnskab viser en rekordomsætningen på 314 millioner kroner - en stigning på hele 49 mio. kroner eller knap 19% sammenlignet med året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Driftsresultatet voksede knap 16 procent til 14,2 millioner kroner, mens resultatet før skat steg med knap 20 procent til 11,7 millioner kroner.

Omsætningen og driftsresultatet er således fordoblet over de seneste seks år, og ledelsen i Keflico betegner, ikke overraskende, resultatet som værende tilfredsstillende i årsrapportens ledelsesberetning.

- Vi er meget tilfredse med vores udvikling i 2018, som overstiger de forventninger, vi havde ved indgangen til året. Generelt er der to overordnede trends, som har accelereret vores vækst: Dels er der en stigende interesse for at anvende mere træ generelt, og dels er efterspørgslen efter bæredygtige og certificerede træprodukter steget betydeligt, siger direktør Mads Stenstrop.

Han forventer ikke samme vækstrate i 2019 som i 2018, men direktøren tror, at Keflicos fokus på den bæredygtige udvikling, rådgivning og service samt brede og dybe sortiment igen vil sikre virksomheden en vækst, der ligger over den generelle markedsvækst.