Lyt til artiklen:

Nyt AGF-stadion kan blive forsinket

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Det kommende stadion blive forsinket på grund af jordbundsforhold.

Selvom forberedelserne kun lige er gået i gang, kan det kommende nye stadion for enden af Stadion Alle i Aarhus løbe ind i forsinkelser. Det fortæller Kongelunden i en pressemeddelelse.

Årsagen er tilsyneladende problematiske jordbundsforhold, som har vist sig ikke at være som oprindelig antaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har vist sig, at dele af det nuværende stadion står på såkaldt ikke-bæredygtige jordaflejringer. Det gælder bl.a. hovedtribunen på det nuværende stadion, som i dag er sammenbygget med bagsiden af Stadionhallerne, og som efter planen bliver taget ned som det første i nedrivningsprocessen.

Kan koste tid

Løsningen er at etablere en sekantpælevæg for at stabilisere den historiske bygning, hvorefter man kan fjerne de bløde og ikke-bæredygtige jordlag.

Der er tale om en velkendt, men tidskrævende manøvre, som derfor også i værste fald kan forsinke stadionbyggeriet i op til fem måneder. Projektet holdes fortsat inden for den fastsatte økonomiske ramme.

Åbningsår er fortsat 2026

Ifølge den nuværende tidsplan skal det nye stadion stå klar til første kamp midt i 2026. Det er fortsat forventningen, at stadion bliver færdigt i løbet af 2026.

AGF spiller sine hjemmekampe på det nuværende stadion i hele 2024, mens nedrivningen af hovedtribunen og sikringen af jordbundsforholdene sker. Herefter flytter klubben midlertidigt sine kampe til Vejlby.