Lyt til artiklen:

Vejr og omkostninger udfordrede branchen i 2023

00:00
Hastighed: ???x
01:41

DM&E har torsdag og fredag afholdt generalforsamling og årsmøde. Skoventreprenører havde mange spildtimer pga. det våde vejr.

DM&E formand Søren Ulrik Sørensen kunne fredag på organisationens generalforsamling berette, at på trods af det våde vejr er der fremgang at spore hos foreningens medlemmer. Han berettede bl.a. om, hvordan brancherne havde navigeret i det regnfulde vejr i 2023, som havde udløst store vanskeligheder, men også åbnet døre for vækst og udvikling.

- Medlemsvirksomhederne har generelt tilpasset sig de øgede omkostninger og fortsat den positive udvikling fra 2022 til 2023. De har optimeret driften på trods af højere priser på maskiner og reservedele, og de forventer at levere positive regnskaber, sagde formand Søren Ulrik Sørensen under DM&E's årsmøde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skoventreprenører med hårdt år i vådt vejr

Skoventreprenørbranchen har haft et hårdt år i 2023 på grund af det våde vejr, som har gjort det vanskeligt at færdes i de danske skove. Denne forandring har selvsagt givet markant flere spildtimer - en effekt der kan mærkes på omsætning og indtjening. På trods af dette er det lykkes de danske skoventreprenører at komme gennem 2023 med fornuftige resultater.

rich-media-2
Medlemsudvikling. Illustration: DM&E.

- Branchen har også oplevet markante stigninger i priserne på reservedele og maskiner, som har påvirket indtjeningen. Medlemsvirksomhederne har kæmpet for at få omkostnings-dækning for de øgede udgifter, sagde Søren Ulrik Sørensen.