Lyt til artiklen:

Mindre fældehoveder til gravemaskiner

00:00
Hastighed: ???x
02:52

Når skoventreprenører drager på arbejde, er det som regel det helt store maskinskyts, der trækkes op fra skuffen. Store træer skal ofte fældes og afgrenes på få øjeblikke, og det kræver store redskaber.

Men det er ikke altid, at det kun er de store redskaber, der er brug for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har man indset hos den finske producent JAK-Metalli Oy, som producerer de velkendte JAK-fældehoveder. Hos ABM Stål, der er importør af de finske produkter, glæder man sig derfor over at kunne præsentere en helt ny serie skovredskaber.

- Der er tale om en serie med tre fældehoveder, som er lidt billigere end de andre i forhold til størrelserne. Men det er den sædvanlige JAK-kvalitet. De laver deres ting i Hardox-stål, det er højkvalitets redskaber, siger Anders Bang Mikkelsen fra ABM Stål.

ABM Stål er eksperter i maskiner til skov og land, og firmaet importerer og forhandler en række maskiner til skov og landbrug, blandt andet Hakki Pilke-brændemaskiner og JAK-fældehoveder.

rich-media-2
Med JAK 220C kan man arbejde med maskiner ned til 2 tons. Pressefoto.

Beregnet til gravemaskiner

Den nye serie består af tre fældehoveder, der alle er beregnet til gravemaskiner:

JAK-220C er den mindste af de tre redskaber, og den er beregnet til gravemaskiner i størrelsen 2 - 6 ton. JAK-300C er den mellemste størrelse til maskiner mellem 6 til 20 ton, og endelig er der det store skærehoved JAK 400C, der er til maskiner på mellem 14 - 30 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med de nye fældehoveder rammer vi et segment, hvor vi er mere konkurrencedygtige. Der er tale om kunder, der måske har brug for fældehoveder, som er lidt billigere. For eksempel, så kan man med den mellemste 300C køre med en 8 tons maskine, hvor du ellers normalt skal op at have fat i en 11 tons maskine, fortæller Anders Bank Mikkelsen.

rich-media-4
Nyt ved C-serien af JAK-skærehoveder er, at armen kommer ind fra siden. Pressefoto.

Adskillige nyheder

En af de nye ting ved ved C-serien er også, at skærehovederne kun har én arm, der kommer ind fra siden.

- Det er en lidt billigere måde at gøre det på. Det specielle er også, at du stadig kan flytte på stammer, mens kniven er på. Udformningen er lavet, så man stadig kan flytte træet uden at klippe det over. Mange andre fældehoveder kan ikke flytte på træ uden at klippe i det, siger han.

- Der er for eksempel mange landmænd, der skal bruge sådan et fældehoved til at tynde ud i læbælter og hegn. Det er den jo perfekt til, fordi man ofte ikke kan komme til med en motorsav, da hegnet kan være fyldt med brombær eller andet krat.

- Der er det jo noget nemmere, når man lige kan stikke fældehovedet ind, fælde stammen og trække det ud igen, siger han.