Lyt til artiklen:

Fransgård solgte første flishugger, inden den var færdig

00:00
Hastighed: ???x
03:09

Fransgård Maskinfabrik første PC-flishugger var solgt, allerede før produktionsprocessen var fuldendt.

Fransgård har ikke ligget på den lade side efter overtagelsen af PC-Ståls velkendte flismaskiner. To er foreløbigt produceret i egne farver og staffage, og begge to er de afhændet. Det fortalte direktør Jens Ploug til Maskinbladet på Agritechnica 2023 i Hannover.

Nu sætter maskinfabrikken også navn på aftageren af den første PC-2700-PEC-flushugger i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores første model blev solgt til Lind & Kruse, en del af Yding Smedie, endda før vi fremviste flishuggeren på messen. Vi havde den ære officielt at overdrage maskinen til Peter Lyngsø fra Lind & Kruse under lanceringen på messen, siger Jens Ploug.

Fransgårds flishuggere er efterspurgt

Se også:

Fransgårds flishuggere er efterspurgt

Som mange andre forhandlere besøgte Peter Lyngsø Agritechnica-messen med formålet at spotte nye produkter og indgå aftaler om indkøb af maskiner. Ved samme anledning modtog han også den maskine, han havde købt, inden han havde set den færdige udgave fra Fransgård.

- Vi har ligeledes solgt den anden producerede flishugger til en svensk forhandler, der planlægger et års salgsturné med den rundt i Sverige, siger Jens Ploug og tilføjer:

- Forhandleren forventer stor interesse og efterspørgsel efter de nye flishuggere, som vi netop har lanceret. De svenske kunder efterspørger stærk kvalitet, noget vi er kendte for på det svenske marked med vores øvrige maskiner. Generelt var der på messen stor interesse for flishuggeren fra forhandlere verden over.

En vellykket lancering stiller dog krav om levering af maskiner i forskellige modeller og hurtigst muligt. Fransgård Maskinfabrik er derfor allerede i gang med at producere den næste serie af de populære flishuggere, som forventes leveret fra marts 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra Fransgård Maskinfabriks udviklingsafdeling lyder meldingen, at flere modeller er under udvikling til 2024. Disse modeller vil kunne håndtere stammer og grene med en tykkelse fra 17,5 centimeter op til 33 centimeter, mens den netop lancerede flishugger PC-2700-PEC håndterer en tykkelse på op til 27 centimeter.

Flishugger-koncept kunne være gået tabt i konkurs - nu lever det i bedste velgående

Se også:

Flishugger-koncept kunne være gået tabt i konkurs - nu lever det i bedste velgående

Fokus på fliskvaliteten er skærpet hos Fransgård Maskinfabrik med øget anvendelighed til produktion af forskellige flistyper. Et særligt fokus er på en kvalitet, der må anvendes som strøelse i dyrehold, især hestebokse.

- Vores PC-flishuggere lever op til denne kvalitet, forklarer Jens Ploug og tilføjer:

- Efter overtagelsen af produktionsrettighederne fra PC Stål bliver denne funktion inkorporeret i vores kommende tilsvarende Fransgård-modeller. Derved kan kunder, der producerer og sælger store mængder af flis til strøelse, fortsat få maskiner, der opfylder de nødvendige krav til fliskvaliteten.

Det er ikke kun flishuggerne, som Fransgård har tur i; også skårlufterne har solgt godt i den forgangne sæson.