Lyt til artiklen:

Brolæggerprisen går til Vordingborg Kommune

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Prisen tildeles for restaureringen af Mølleporten i Stege - en af landets allersidste byporte.

Vordingborg Kommune har gennemført en meget vellykket restaurering af Mølleporten og den omkringliggende belægning, som nu indrammer den historiske byport på flotteste vis. Dermed fremstår byporten i dag i en æstetisk helhed, som fremhæver byens vigtige kulturarv.

Prisen blev overrakt til borgmester Mikael Smed af oldermand Claus Johnsen fra Brolæggerlauget i DI Byggeri den 13. november 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er laugsfirmaet Dansk Kvalitets Brolægning ApS, der med alle deres dygtige brolæggere har udført arbejdet efter alle kunstens regler, udtaler oldermand Claus Johnsen, og fortsætter:

- Der er sat gamle, nordiske brosten i den kombinerede cykel- og gangsti, og masser af chaussésten i bueforbandt i vejarealet.
I alt er der sat ikke mindre end 79.000 sten med håndkraft på det 1.200 kvadratmeter store belægningsareal, og i selve byporten er de gamle belægninger med brosten og pigsten bevaret som i den oprindelige belægning. Det er med andre ord et meget veludført brolægningsarbejde, og alle implicerede parter kan være stolte af det gode samarbejde, som har resulteret i, at Brolæggerlaugets priskomité pegede på Mølleporten, slutter oldermand Claus Johnsen.

Borgmester Mikael Smed supplerer:

- Det er en stor ære, at Mølleport-projektet modtager Brolæggerprisen 2023. Alle dem jeg har mødt på min vej her i Stege og på Møn siger, at det er blevet fantastisk flot, og de er glade for, at man har fået den indkørsel fra øst ind til byen. Samt at Mølleporten nu er den bedst bevarede byport i Danmark. Det er et fantastisk flot torv, der har dannet sig nu med en flot beliggenhed, og det kvalitetsarbejde, der er lavet omkring brolægningen, er virkelig, virkelig flot, slutter borgmesteren.