Lyt til artiklen:

Grøn Vækst fokuserer på biodiversitet, slotshaver og samarbejde til H&L

00:00
Hastighed: ???x
02:43

I år deltager Grøn Vækst på Have & Landskab som en del af idverde. Anlægsgartnervirksomheden leverer to faglige oplæg.

På et 500 kvadratmeter stort skovområde ved Skandinaviens største grønne fagmesse sætter Danmarks største anlægsgartnergruppe, idverde, scenen for fortællingen om naturbaserede løsninger og 'the power of nature',.

Her leverer datterselskaberne Grøn Vækst, Malmos, OKNygaard, Lauge Bonde og Zinco Danmark i fællesskab eksempler på, hvordan naturen ofte har løsningen på de klima- og miljømæssige udfordringer, samfundet står over for i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For Grøn Vækst er det en vigtig måde at pleje kunde- og samarbejdsrelationer, fortæller Jakob Kristensen, direktør i Grøn Vækst. Han ser frem til at afprøve det nye fælles setup, hvor der også bliver rig mulighed for at tilbringe tid med nye idverde-kolleger og deltage i faglige oplæg.

Også for Thomas Olesen, som er administrerende direktør i Grøn Vækst, har det stor værdi at deltage på HL23 - både som virksomhed og som en del af et større fællesskab i idverde:

- På tværs af idverde har vi brede kompetencer inden for grøn drift, biodiversitet, klimatilpasning, grønne tage, træpleje og andre komplekse opgaver, som uden tvivl bliver en nødvendig del af fremtidens landskaber og naturpleje, fortæller Thomas Olesen og fortsætter:

- I Grøn Vækst ligger vi også inde med både viden og praktiske erfaringer fra vores hverdag som anlægsgartnere, som vi meget gerne spiller ind med. Herunder det at drifte biodiverse arealer og skabe gode tværfaglige samarbejder i driftskontrakter, siger han.

Slotshaver, samarbejde og synergi

Som en del af tilstedeværelsen på Have & Landskab afholder idverde en række masterclasses på fællesstanden i Skoven. Grøn Vækst har allieret sig med tætte samarbejdspartnere for at sætte fokus på forskellige tilgange til grøn drift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 30. august kl. 11.30 indtager Jakob Friisbæk Jensen, Grøn Vækst, og Peter Juhl fra Opland Landskabsarkitekter scenen til et fagligt oplæg om, hvordan forskellige fagligheder kan mødes i ambitionen om at fremme biodiversitet, når succeskriterierne for opgaveløsningen ser forskellig ud.

Den 1. september kl. 14.30 sættes der spot på drift af unikke kulturhistoriske slotshaver, der stiller store krav til opgaveløsningen. Her deler Kent Grill-Als, Grøn Vækst, og John Nørgaard Nielsen fra Slots- og Kulturstyrelsen erfaringer om, hvordan formidling, kulturbevarelse, fredninger og biodiversitet kan spille sammen - og hvordan moderne og historisk tid finder fælles fodslag.