Lyt til artiklen:

Ny aftale giver rygstød til erhvervsuddannelser

00:00
Hastighed: ???x
01:49

SMVdanmark roser, at erhvervsuddannelserne årligt tilføres 300-400 mio. kr. som led i den netop indgåede aftale om en reform af universitetsuddannelserne.

Jesper Beinov, direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, er meget tilfreds med uddannelsesaftalen, hvor hovedelementet er, at 30 procent af de studerende på kandidatuddannelserne fremover skal gå på enten en erhvervskandidatuddannelse eller en af de nye og kortere kandidatuddannelser. Samtidig skal der optages 8 procent færre på bacheloruddannelserne fra 2025.

- Jeg vil godt rose regeringen og folketinget for at have været modige. Guderne skal vide, at det ikke er let at udfordre det bestående på det her område, selvom der kan være gode grunde til det. Og det her er potentielt den største reform af det danske uddannelsessystem i rigtig mange år, som omfatter hundredvis af uddannelser, siger Jesper Beinov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiltrængt rygstød til erhvervsskolerne

Aftalen rummer også en årlig vitaminindsprøjtning til erhvervsuddannelserne på 300 millioner kroner fra 2025, stigende til 400 millioner i 2030, hvilket Jesper Beinov er begejstret for. SMVdanmark har især presset på for, at pengene til erhvervsuddannelserne falder nu og ikke om mange år.

- Det er et yderst tiltrængt rygstød og fantastisk positivt, at politikerne nu hiver tegnebogen frem. Vi havde dog gerne set endnu flere penge, fordi erhvervsuddannelserne desværre er blevet systematisk udsultede gennem årene. Derfor er det stadig vigtigt, at regeringen afsætter flere midler i forbindelse med finansloven for næste år, siger han.