Lyt til artiklen:

Danskejet kæde er på jagt efter steder til at plante mikroskove

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Den danskejede fastfoodkæde Sunset Boulevard har netop indgået en aftale med organisationen "Omstilling Nu" om plantning af en række mikroskove i danske byer over en årrække.

Det skriver Sunset Boulevard i en pressemeddelelse, som forventer at have plantet de første fem mikroskove inden årets udgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lokationen til den første mikroskov er allerede planlagt og bliver på en 100 kvadratmeter grund i Mølholm i Vejle tæt på den lokale folkeskole. Her skal omkring 90 børn skal være med til at plante restaurantkædens første mikroskov.

Fastfoodkæden er i øvrigt fortsat på jagt efter flere steder - både i 2023 og i de kommende år.

Japansk metode

Mikroskove er et relativt nyt fænomen i Danmark, og der er ikke mange i landet, ifølge Omstilling Nu. Omvendt er konceptet mere udbredt i eksempelvis Sydeuropa og i Holland.

Begrebet dækker over små skove plantet efter den japanske metode Miyawaki på områder helt ned til 16 kvadratmeter, og som udvikler sig selv efter de første par leveår.

Partnerskab udløser plantning af 20.000 træer

Se også:

Partnerskab udløser plantning af 20.000 træer

Planterne, der tilsammen udgør en mikroskov, bliver sat i jorden, når de er relativt høje og består af mindst 25 plantearter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke mere end et par år siden, at den første mikroskov blev sat i jorden i Danmark. Det skete i 2021, hvor Kolding blev det første sted til at få anlagt en såkaldt lommeskov efter Miyawaki-princippet.

Tilgængelig for offentligheden

I forbindelse med projektet sammen med organisationen Omstilling Nu har Sunset Boulevard sat et kriterie for placeringen af deres mikroskove.

Det kriterie er, at beplantningerne skal være tilgængelige for offentligheden og ligge i nærheden af institutioner såsom skoler, så børn og unge har mulighed for at være med til at plante skovene og følge dem over tid.

Skovlaug modtager legat

Se også:

Skovlaug modtager legat

- Som dansk familierestaurant vil vi gerne være med til at give de yngre generationer i byerne gode naturoplevelser, siger kædens administrerende direktør, Jens Broch, i pressemeddelelsen.

- Med mikroskovene kan de få egne erfaringer med etablering af skov og et spændende udendørs læringsrum og udflugtsmål, hvor de kan følge den naturlige udvikling af skoven, siger han.