Lyt til artiklen:

Elektrisk terrænklipper til alle opgaver

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Den firehjulstrukne og fjernstyrede Raymo klipper effektivt op til 45 graders skråninger med minimalt tryk på græsset.

Den tjekkiskproducerede fjernstyrede elektriske klipper Raymo er ifølge importøren Nomaco Danmark et virkeligt kvalitetsprodukt, som tygger sig gennem alle opgaver.

- Den er med både bioklip og bagudkast, og klippebordet har en arbejdsbredde fra 104 til 132 cm, fortæller salgschef Lars Pedersen fra Nomaco Danmark, som udelukkende importerer elektriske og miljørigtige maskiner til det skandinaviske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lavt tyngdepunkt

Han fortæller videre, at maskinen har en maksimalhøjde på blot 51 cm og dermed et meget lavt tyngdepunkt, som betyder, at den meget stabil og ikke kan vælte.

- Den kan arbejde på helt op til 45 graders skråninger. Maskinen drejer rundt om sin egen akse og har et minimalt marktryk, så man ikke river græsset op som eksempelvis en bæltedrevet maskine ville gøre det, siger han til Grøn Teknik.

Raymo'en har 50,4 volt lithium-ion batteri og kan klare mindst 5-6 timers kontinuerlig drift pr. opladning .

- Og så kan man på få minutter udskifte hele batteripakken, fortæller Lars Pedersen.

Nyt klippebord

Maskinen er modulopbygget og fungerer i princippet som en lille redskabsbærer, og der findes allerede i dag en bred vifte af udstyr - blandt andet fingerklippere og rotorklippere i forskellige arbejdsbredder. I år introducerer Raymo-fabrikken et banebrydende Craft 48-klippebord, som i princippet fungerer som et Beks klippebord med svingknive. Så kan man klare ekstreme græsmængder og 90 procent af de opgaver, som normalt kræver slagleklippere samt meget kraftigere og dyrere maskiner med bæltedrift på benzin eller diesel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Raymo er udviklet i Tjekkiet og har været på markedet et par år med stor succes.

- Det er en virkelig fremragende professionel maskine, som leverer både støjsvag og bæredygtig græsklipning, fastslår salgschefen.

rich-media-4
Foto: Torben Jastram.