Lyt til artiklen:

Fælder skov for at gøre den urørt

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Lokale fra Rønde-området undrer sig over, at store skovmaskiner er i færd med at fælde træer i Kaløskovene, som snart skal være urørte.

Det har vakt stor undren blandt lokalbefolkningen i området omkring Rønde, at der i denne tid er gang i et stort skovrydningsarbejde i Kaløskovene syd for den østjyske by.

Det skriver TV2 Østjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skoven er nemlig udpeget til at skulle stå urørt.

Men skovfældningen handler om at skabe bedre forudsætninger for, at biodiversiteten i området kan udvikle sig, forsikrer Jakob Kristian Thøgersen Dahl, der er projektleder ved Naturstyrelsen.

- Jeg håber, det er med til at skabe mere variation i skoven og nogle flere lyse, åbne områder til gavn for naturen, siger han.

Træerne, der fældes, er primært sitkagraner, fordi de ikke er hjemmehørende arter. Sitkagranerne sælges til savværker, mens de hjemmehørende arter, der fældes i nogle tilfælde vil blive liggende i skoven til fordel for biodiversiteten.

Ifølge Jakob Kristian Thøgersen Dahl er det nødvendigt at fælde nogle af sitkagranerne, for at der kan blive plads til flere hjemmehørende arter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis man lod dem stå, så ville der gå meget lang tid, før der ville komme noget andet. Så ville de måske blive stående i 50 år eller endnu længere tid, og på den måde ville der gå det længere tid, før dyrediversiteten vil indfinde sig, siger han.

Han forsikrer, at man ville udføre fældningen, uanset om man tjente penge på det solgte tømmer eller ej.