Lyt til artiklen:

12 hektar klimaskov plantes til november

00:00
Hastighed: ???x
01:33

To nye klimaskove i Randers Kommune skal hedde Digterskoven og Klørupskov.

Randers Kommune har et mål om at rejse i alt 3000 hektar ny skov inden 2030, og før året er omme kommer de første skove til at se dagens lys i Langå og Over Hornbæk.

I den forbindelse søsatte miljø- og teknikudvalget i august en navnekonkurrence, og det har resulteret i mere end 100 forslag. På den baggrund har miljø- og teknikudvalget nu besluttet at skoven ved Langå skal hedde Digterskoven, mens skoven ved Hornbæk får navnet Klørupskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over æren at navngive en skov, får vinderne, der har foreslået navnene, mulighed for at vælge mellem tre frugttræer til haven eller et Rejsekort til offentlig transport på 500 kr. Vinderne får direkte besked.

Skovene plantes i november

De to nye klimaskove bliver på i alt 12 hektar og plantningen af dem går i gang til november.

Træarterne bliver primært løvtræer, som naturligt vokser i Danmark og hurtigtvoksende nåletræer. I skovene kommer også stier, så de kan bruges som rekreative områder.

Og de to nye skove er blot de første blandt mange i de kommende år. Randers Byråd har nemlig besluttet, at kommunen skal nedbringe CO2 udledning med 70 procent inden 2030, og at kommunen generelt skal række efter FN's 17 verdensmål. En væsentlig del af indsatsen for at nå disse mål er at plante klimaskove med træer, der er særligt effektive til at opsluge CO2. Skovrejsningen skal ske i tæt samarbejde med landbruget, industrien, detailhandlen og mange flere.