Lyt til artiklen:

El-slamsuger tog innovationspris

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Bucher Muncipal, GMR Maskiner og Nomaco løb med årets innovationspriser på Maskiner under Broen.

Tidligere på året introducerede Bucher Municipal i samarbejde med Volvo Trucks en danskudviklet elektrisk slamsuger, målrettet byzonerne.

Den nyskabelse var sammen med 11 andre maskiner indstillet til Maskinleverandørernes Innovationspris, som blev uddelt ved frokosttid onsdag på Maskiner under Broen i Middelfart.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dommerkomiteen pegede på Buchers elektriske slamsuger CityFlex C40e som vinder af konkurrencen, mens Stama Eco Weed Killer Pro SP fra GMR Maskiner blev nummer to og tredjepladsen gik til KAAR fra Nomaco Danmark.

rich-media-2
Vinderne blev hyldet på Maskiner under Broen. Her er det fra venstre Benny Svenningsen fra Nomaco Danmark, Thorkild Vind fra GMR Maskiner og Jacob Grindsted fra Bucher Municipal. Foto: Torben Jastram.

Teknisk leder hos Esbjerg Kommune Michael Nygaard sagde på vegne af dommerkomiteen følgende om valget af vinderne:

- Der er tale om professionel gennemprøvet teknologi med stort potentiale, der er vigtig i den fremtidige jagt på nul-emission, sagde han.

Anvendelighed vigtigst

Fælles for de tre vidt forskellige maskiner er, at de opererer helt uden fossilt brændstof. Men det er ikke de tre maskiners el-drift alene, som har imponeret dommerne.

- Det er jo vidt forskellige maskiner, så vi har skåret ind til benet og set på anvendelighed, sikkerhed, ergonomi og miljø. Her er el selvfølgelig et væsentligt parameter, men anvendeligheden kommer først, for det skal fungere i hverdagen. Jeg synes, at mange af løsningerne repræsenterer noget helt nyt på hvert deres område og gør både hverdagen lettere uden at gå på kompromis med sikkerhed eller miljø, pointerer Michael Nygaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Bucher Municipal var der stor glæde over førstevalget.

- Vi forventer os meget af maskinen. Det er en helt ny model, som vi først har præsenteret for få måneder siden, men jeg forventer at vi hurtigt får opbygget en efterspørgsel, når kunderne opdager vores løsning, sagde sales and service director Jacob Grindsted fra Bucher Municipal og tilføjede:

- Alt i alt kan vi som de første præsentere en unik, støjsvag og emissionsfri maskine til en normalt meget brændstofkrævende og støjende opgave. Det vigtige for os var, at vi kunne levere et produkt, som kan køre en hel dag. Vi skal ikke sælge noget, som kun kan køre en halv, understreger Jacob Grindsted

Den udstillede model på messen er den allerførste, og den er allerede solgt og vil blive leveret til kunden om et par uger. Men der er meget mere på vej.

- Vi har ca. 20 stk. klar inden udgangen af året, hvoraf nogle bygges med højrestyring til det britiske marked, sagde Jacob Grindsted.