Lyt til artiklen:

Store forventninger til fuldelektrisk redskabsbærer

00:00
Hastighed: ???x
03:07

Reesink Turfcare medbringer tre eksemplarer af den emissionsfri maskine samt masser af tilbehør til Maskiner under Broen.

På sidste års Have og Landskab i Slagelse medbragte Reesink Turfcare den første demomodel af, hvad virksomheden kalder fremtidens fuldelektriske redskabsbærer - Reco eTrack - som er udviklet i Holland af Reesink-koncernens egne firmaer, Motrac Industries og Jean Heybroek.

Nu er de første maskiner kommet til Danmark, og Reesink medbringer hele tre eksemplarer til Maskiner under Broen i Middelfart sidst i august.

Den er 100 procent emissionsfri, stærk, manøvredygtig, komfortabel og specialdesignet til vedligeholdelse af by-, have- og park-områder.

- Reco eTrac er allerede testet og godt kørende i flere af de store hollandske byer og kommuner. Eksempelvis har Rotterdam og Amsterdam taget Reco eTrac til sig i de to byers massive grønne omstilling, fortæller CEO Carsten Brandt, Reesink Turfcare Danmark, til Grøn Teknik.

Han tilføjer, at et par af de hollandske eksperter kommer med på Reesinks stand på første messedag i Middelfart, så interesserede har dermed alle muligheder for at spørge ind til de mere nørdede detaljer vedrørende den emissionsfri redskabsbærer.

Fuld arbejdsdag

Maskinen er udstyret med et kraftigt lithium-ion batteri, og producenten garanterer arbejde en fuld arbejdsdag på én opladning. De vandkølede el-hjulmotorer gør det muligt at opretholde den gode ydelse og et minimalt strømforbrug selv under hård belastning.

Den er udstyret med et meget moderne førerhus, som opfylder de nyeste sundheds- og sikkerhedskrav. Der er naturligvis fuld førerkontrol, totalt udsyn og høj komfort med blandt andet aircondition og klimaanlæg.

Reco eTrac giver utallige muligheder for udstyr, så maskinen kan benyttes hele året til mange formål. Den kan benyttes såvel hydraulisk som elektrisk udstyr. Det betyder, at kunden ikke nødvendigvis behøver at udskifte sit nuværende udstyr, før det er udtjent.

rich-media-3
I denne opstilling er der monteret varmtvandsanlæg til ukrudtsbekæmpelse på Reco eTrac. Foto: Torben Jastram.

I øjeblikket tilbyder man blandt andet disse elektriske sommer- og vintertilbehør: Græsklipper, varmtvandsanlæg til ukrudtsbekæmpelse, ukrudtsbørste, fejekost, sneskraber og saltspreder.

Ingen betænkeligheder

Smalle gader, kantsten og skråninger udgør ifølge producenten ingen udfordring for Reco eTrac. Maskinens baghjulsstyring og kompakte dimensioner (den er 130 cm bred) gør det let at komme rundt overalt

- Nogle kunder kan have betænkeligheder ved et pludseligt skifte til ren el-drift. Det gælder hvad enten vi taler om elektriske biler eller maskiner. Men sådan skal det ikke være. Derfor tilbyder vi hos Reesink ugentlige kontroller, hvor vores serviceteknikere kan komme ud til kunderne og sikre, at de er fortrolige med maskinen og at den fungerer, som den skal. Vi garanterer maskinens kvalitet og performance, siger Carsten Brandt.

Direktøren opfordrer blandt andet kommuner og mange andre til at komme og opleve maskinen på Maskiner under Broen.

Reesink Turfcare har naturligvis også meget andet med på messen, blandt andet masser af kvalitetsklippere og andet græsudstyr til både greenkeepere, groundsmen og parkfolk.