Lyt til artiklen:

Kompakt hjulgraver gør sig lækker i rendegraver-segmentet

00:00
Hastighed: ???x
02:42

VIDEO: JCB Hydradig 110 W er både smidig, stærk og kan tilkobles et meget alsidigt redskabssortiment.

JÆGERSPRIS: Ved den smukt beliggende Jomsborglejren ud til Issefjorden nord for Jægerspris er anlægsgartnervirksomheden Lidman Haver A/S i disse dage ved at klargøre grunden til, at der kan anlægges en minigolfbane. Senere skal Lidman Haver også anlægge en flisevej.

Da Grøn Teknik besøger pladsen er maskinfører Lasse Olsen i gang med at fjerne rødder og krat, inden der skal graves ud og lægges stabilgrus og stenmel. Arbejdet foregår med den JCB Hydradig 110, som blev leveret fra Reesink Construction for få uger siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi ser nu en tendens til, at kunderne overvejer den som alternativ til rendegraveren ...

Produktchef Thomas Frederiksen, Reesink Construction

Tiltrotator og gribeklo

- Jeg er rigtig glad for den ny hjulgraver, som i forhold til rendegraveren kan svinge hele vejen rundt. Og så har jeg stor glæde af vognen, som jeg for det meste har på. Det sparer tid, når jeg kan læsse af samme arbejdsgang, fortæller maskinføreren, om den ny maskine, som er leveret med Engcon tiltrotator med gribeklo og EC-oil til skifte af hydrauliske redskaber inde fra kabinen. Desuden har den dozerblad foran og træk til vogn bagpå.

- Vognen har en hydaulisk side og er med lynkobling, så det tager ikke lang tid at få den på eller af, siger Lasse Olsen.

Utallige muligheder

Når det kommer til mulighederne for redskaber, er der mange. Lasse Olsen har blandt andet sortergrab, skovle, kost, klo og fældehoved.

Den kompakte maskine fylder heller ikke så meget, og er god på snæver plads.

rich-media-4
Maskinen har en venderadius på under 4 meter. Foto. Torben Jastram.

- Hydradig'en har en venderadius på under 4 meter. Og takket være det kompakte design rager den ved sving kun 12 centimeter ud, fortæller produktchef Thomas Frederiksen, Reesink Construction, der har leveret maskinen til Lidman Haver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Støjsvag og alsidig

Hydradig er forsynet med en støjsvag JCB EcoMax-motor, der ydeer 109 hk. Motor, hydraulik tanke osv. er flyttet til underdelen, som derved giver maskinen et lavere tyngdepunkt og høj stabilitet.

- Den er virkelig alsidig og god på mange opgaver, blandt andet i skoven, på genbrugspladsen og på vejen med for eksempel fiber-nedgravning. Vi ser også, at nogle kommuner er begyndt at bruge dem alsidigt. For eksempel med græsklipper i sæson, og til diverse entreprenøropgaver uden for klippesæsonen. Så kan man spare en traktor, siger Thomas Frederiksen.

Alternativ til rendegraver

JCB sendte Hydradig på markedet i 2016 og siden har interessen været støt stigende.

- Vi ser nu en tendens til, at kunderne overvejer den som alternativ til rendegraveren, fordi den er så fleksibel og har mange redskabsmuligheder, fortæller produktchefen til Grøn Teknik.

rich-media-6
Thomas Frederiksen er produktchef på JCB hos Reesink Construction. Foto: Torben Jastram.