sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Internet bliver hurtigt og stabilt med fibernet

00:00
Hastighed: ???x
02:51

Når man vælger internet, uanset om det gælder til privat bolig eller til erhverv, er der ofte rigtig mange krav til internetudbyderen. Helst vil man gerne have fat i noget billigt internet fra en internetudbyder, som har en god kundeservice og dækning.

Men der findes mange forskellige internetudbydere i Danmark, og derfor kan det også være besværligt at finde ud af, hvilken udbyder og hvilket slags abonnement man skal vælge. Det gælder især, når man medregner ens bopæl, da man desværre ikke har de samme muligheder for internet rundt omkring i Danmark. Internet kan nemlig leveres på forskellige måder.

Fiber eller bredbånd?

Når man skal finde en internetpakke og et internet abonnement, som passer til ens behov, så vil man selvfølgelig gerne have det billigste internet. Men bopælen kan faktisk have indflydelse på, hvilken type net man kan få fra sin internetudbyder. Som hovedregel udbydes der internet på to forskellige måder - via fiberkabler eller via bredbånd. Hvilken type man kan modtage og fra hvem, kan man nemt tjekke online.

Forskellen på disse to er kablet, der skal levere det billige internet. Får man det leveret via bredbånd, så leveres internettet via et såkaldt coax-kabel, der er lavet af kobber. Det er en hel fin forbindelse, som kan levere hurtigt net til et normalt behov.

Får man sit internet via fibernet, så leveres internettet gennem et fiberkabel, der kan levere det markant hurtigere end bredbåndets coax-kabel. Det er simpelthen på grund af fiberkablets opbygning. Det er nemlig konstrueret med nye teknologier og er derfor lavet af glas i stedet for kobber.

Det betyder i sidste ende, at et fiberkabel hurtigere kan levere net end et coax-kabel. Samtidig kan et fiberkabel også ofte klare en del mere i forhold til andre typer af kabler på grund af konstruktionen. Det er altså især brugbart med fibernet, hvis man for eksempel er flere, der streamer på samme tid i hjemmet, eller hvis man er flere på arbejdspladsen, der skal på nettet.

Hastigheden er vigtig

Når man leder efter internettilbud til ens bopæl eller virksomhed, er hastighed og stabilitet to af de helt store faktorer. For mange er det derfor vigtigt med en udbyder, der tilbyder fibernet, da dette simpelthen er den hurtigste og mest stabile metode.

Man kan med fordel lede efter en god internet-test, så man kan se forskellene på udbydernes hastigheder og priser på internet og altså ende med Danmarks billigste internet. Der er også hjælp at hente online, hvis man ikke helt ved, hvor mange Mbit/s man egentlig har brug for i sin husstand. Her kan man se på denne guide til hastigheder fra Forbrugerrådet Tænk.

Men det er ikke kun hastigheden, der er vigtig, når man vælger en udbyder i dag; der skal også være en rigtig god kundeservice tilknyttet ens abonnement, så man altid har et sted at gå hen, hvis der er problemer med forbindelsen. Der er nemlig meget få ting, som er værre end en ustabil forbindelse, når man endelig har fri og kan streame løs, eller når vigtige dokumenter skal sendes.