Lyt til artiklen:

Mere power og mindre vedligehold på Cats nye minigravere

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Caterpillar lancerer to nye minigravere, der udkommer med højere ydeevne og lavere vedligeholdsomkostninger end modstykker fra E2-serien.

Cat 304 på fire tons og Cat 305 CR på fem er de to nyeste tilføjelser til Caterpillars sortiment. De to nye minigravere leverer mere kraft til pumperne og skovlen samt muligheden for at grave endnu dybere, hvilket ifølge producenten øger effektiviteten på maskinerne med op til 20 procent i forhold til deres modstykker fra E2-serien.

Derudover har man blandt andet øget levetiden på maskinernes filtre og udstyret dem med let-udskiftelige sidepaneler, hvilket skulle reducere omkostningerne i forbindelse med vedligehold med op til 10 procent.

304'eren er bygget omtrent 25 centimeter smallere end 304 E2, men med en reduceret radius er maskinen mere stabil og tilbyder 360 graders rotation og mulighed for ekstra modvægt.

305 CR har fået en ny motor, som leverer næsten 9% mere kraft til maskinen. Derudover har man foretaget ændringer i hydraulikken, der betyder mere power til skovlen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Begge gravemaskinemodeller tilbyder nu også et vinklet dozerblad for at optimere maskinens fleksibilitet ved eksempelvis opfyldning. Derudover lever de også op til EU's Stage V-krav.