Belgien, der vandt den internationale pris "European Green Cities Award" i konkurrence med projekter fra fem andre lande - heriblandt Danmark.

Vinderprojektet ligger i Beringen, der i de senere år er omdannet fra en industriel mineby til en grøn perle, hvor udformningen af ??det udendørs rum forbinder de funktioner, der er i byen - at bo, arbejde, shopping med videre - på en afbalanceret måde. Det skriver den prisuddelende organisation i en pressemeddelelse.

Ifølge juryen har Beringen med projektet skabt en fremtidssikker by, hvor det grønne udendørsareal er et attraktivt og levende miljø, som samtidig giver plads til rekreation og udfoldelse - ligesom der er også er tænkt klimatilpasning ind i anlægget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Foto: European Green Cities Award.

Beringen var i konkurrence med projekter fra fem andre lande - udover Danmark deltog også Holland, Frankrig, Bulgarien og Tyskland.

Danmark deltog med projektet KlimaByen Middelfart, der kaldes "Danmarks Smukkeste Klimatilpasning". Projektet blev valgt til konkurrencen, fordi det er et eksempel på, hvordan vi i fremtiden kan forme vores byer, så klimatilpasning bliver en integreret del, der ikke blot løser en række udfordringer, men som samtidig bidrager med værdi for borgere og samfund.

rich-media-3