280 nye træer, en skatepark og et stort bevægelsestorv med træningsfaciliteter står nu klar til københavnerne i Remiseparken på Amager.

Der har været stort pres på de grønne områder i København gennem det seneste halve år, hvor københavnerne har nydt godt af byens åndehuller, og nu kan de se frem til at indtage endnu en rekreativ oase med plads til leg, udfoldelse og afslapning.

Efter knapt halvandet års anlægsarbejde står Remiseparken klar til anvendelse. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er yderst tilfreds med resultatet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fra politisk side valgt at investere rigtig mange millioner i Remiseparken, fordi den skal være med til at give nærområdet et løft. Jeg er særdeles stolt af resultatet, siger Ninna Hedeager Olsen.

Der er afsat i alt 59 millioner kroner til moderniseringen af Remiseparken.

Mere natur

Moderniseringen betyder, at man nu kan gå på opdagelse i et nyt område i den vestlige del af parken. Her er plantet nye elletræer, buske og farverige stauder på et 5000 kvadratmeter.

Det nye område skal ikke bare give de besøgende en bedre naturoplevelse og booste biodiversiteten, men også sikre at nærområdet fremover ikke står under vand, når skybrud rammer.

Som en del af området er der derfor etableret en såkaldt lavning, hvor terrænet er sænket, ligesom der laves en grøn grøft, som sørger for, at regn fra skybrud ender i de rette områder. Og det nye dyre- og planteliv, som pibler frem, vil kunne opleves fra allernærmeste hold fra en ny oplevelsessti, som snor sig mellem træerne og over grøften. Stien er lavet af metalriste og er hævet over jorden, så der er kig direkte til jordbunden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nyrenoverede park bindes sammen af en betonsti, som vil bugte sig fra hele vejen fra den nordlige til den sydlige ende og forbi parkens mange faciliteter.