Peder Grønne er hentet ind af entreprenørkoncernen, som ønsker at øge fokus på park og stier og skovveje.

Et marked med opgaver for seks milliarder kroner årligt.

Sådan ser vejservicebranchen ud lige nu, og her ønsker entreprenørkoncernen Arkil at eksponere sig stærkere. Det gør man blandt andet ved at ansætte et kendt ansigt .

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nemlig Peder Grønne, som i mange år drev eget firma, hvor han udviklede teknologi til at vedligeholde vejenes rabatter. Den 67-årige er nu ansat til Arkils afdeling for Vejservice.

- Vi har ledt efter en person, som netop kunne løfte og vækste dette forretningsområde med henblik på, at det skal blive et større, selvstændigt forretningsområde i Arkil. Det passer samtidig godt ind i vores allerede eksisterende forretning. Vi mener, der er et stort potentiale i at få Peder Grønne ind i forretningen, fordi hans netværk og know-how inden for branchen og blandt potentielle kunder er stort, forklarer divisionsdirektør i Arkil Vejservice, Michael Stisen.

Teknologisk udvikling

Og Peder Grønne mener, at det stadig er muligt at opnå udvikling og besparelser i branchen.

- Da jeg startede, så vi ofte fem-seks mand gå i vejkanten og fylde grus i for at udligne og jævne. Det ser vi stadig folk den dag i dag, hvorimod vi selv klarer det med en bil og en mand, forklarer Peder Grønne om udviklingen inden for vejvedligehold.

I midten af 90'erne fik han EU-patent på den fræserkonstruktion, som hans virksomhed havde udviklet gennem årene. Det er en fræsemetode, der gør det muligt at genanvende materialer. Når en rabat fræses, fjerner man det materiale, der med tiden er skubbet fra vejkanten og længere ud i rabatten. Men i stedet for at tilføre nye materialer for at udjævne rabatten, genanvendes de affræsede materialer samtidig med, at de fræses af. Det sparer både materialer, penge og tid og er blot én af de løsninger, den tidligere maskinsmed har udviklet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra slotsparker til kommuneveje

Divisionsdirektør Michael Stisen forudser en øget efterspørgsel på vedligehold af skovstier og grønne områder, fordi trenden i tiden er, at befolkningen i højere grad gør brug af stierne til motion og rekreative forhold.

- Jeg tror på, at kommunerne og statsskovene har en øget interesse i at holde en høj standard af disse stier, så det er én af grundene til, at vi ser et stort potentiale her, forklarer Michael Stisen om baggrunden.

Netop vedligehold af parkstier bliver da også en af Peder Grønnes første opgaver i Arkil.

- Vi skal i gang med at vedligeholde grusstierne i fem slotsparker på Sjælland - herunder Fredensborg Slotspark. Det er en betroet opgave, jeg tidligere har haft stor erfaring med, og som jeg nu kan videreføre i Arkil sammen med rutinerede folk.