Fredag d. 18. januar 2019 kunne over 250 deltagere høre formanden for Danske Maskinstationer og Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen, aflægge sin årsberetning.

Fredag aflagde Søren Ulrik Sørensen sin årsberetning ved Danske Maskinstationer og Entreprenørers årsmøde, som blev afholdt på Vingsted Hotel & Konferencecenter nær Vejle.

Den knastørre sommer satte sit præg på afslutningstalen, men der blev også tid til at tale om skovbranchens problemer med at skaffe arbejdskaft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM&E Skov har haft særligt fokus på, hvordan man kan sikre kvalificeret arbejdskraft til branchen - både nu og i fremtiden.

Det har DM&E Skov forsøgt at gøre ved blandt andet at udvide samarbejdet med Skovskolen samt at holde Danmarks første udkørselsmesterskab for Skovskolens elever.

- Det er vigtigt, at vi sammen med Skovskolen bliver enige om, hvad eleverne skal lære på Skovskolen, og hvad de skal lære i arbejdet hos praktikværterne. På den måde kan vi fremtidssikre uddannelsen og give de unge mennesker den faglighed, som de har brug for, sagde Søren Ulrik Sørensen.

Udover udkørselsmesterskabet mødtes Naturstyrelsen samt skoventreprenører fra hele landet den 19. april til Skovskolens workshop omkring fremtidens skovbrugsmaskinførere.

Formålet med workshoppen var at komme med idéer til de kompetencer, som en skov- og naturtekniker skal besidde, når han eller hun har gennemført sin uddannelse med specialet skovbrugsmaskinfører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rekruttering vil også være en udfordring i 2019

DM&E Skov forventer, at der også vil være stor efterspørgsel på entreprenører i 2019, som kan arbejde i skoven, og at rekruttering vil være en af de store udfordringer. Derfor vil samarbejdet med Skovskolen have høj prioritet i 2019. Det gælder både, så der uddannes nye folk, men det skal også gøres nemmere at opklassificere virksomhedens eksisterende personale.  

Derudover vil DM&E Skov have fokus på den digitale udvikling, og hvordan man kan indarbejde det i en travl hverdag, hvor man er ude i felten hele dagen.

IT skal være med til at gøre det nemmere og ikke unødigt komplicere hverdagen, afsluttede Søren Ulrik Sørensen sin årsberetning.

emi