Avant Danmark har fået den nye minilæsser, Avant 530, hjem fra Finland, der har fået mere end dobbelt så høj topfart som 528'eren.

En ny Avant gør sit indtog i Danmark. Denne gang er det minilæsseren Avant 530, der kommer ræsende med hele 19 kilometer i timen. Det er dobbelt så hurtigt som forgængeren, Avant 528.

Det skriver Avant Danmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Avant 530, er en rigtig god maskine til en super-god pris siger Jannik Pedersen, sælger hos Avant Danmark.

- Den har to gear og en tophastighed på 19 kilometer i timen, ellers ligner den Avant 528 til forveksling, og er kun lidt dyrere. Jeg tror rigtig mange af vores kunder vil finde den interessant. Hvis man har brug for en to-gears-model er 530'eren et godt bud, siger Jannik Pedersen.

10% mere trækkraft i 1. gear

Den nye model er både hurtigere og stærkere end Avant 528, som den ellers deler mange egenskaber med. Den kører 9 km/t i 1. gear og 19 km/t i 2. gear, og dens trækkraft er på hele 1150 kp, i modsætning til 528'erens 1040 kp.

Længde, bredde og højde er 2550mm, 990 mmm og 1985 mm lige som Avant 528, og vægten er 1290 + 170 kg.

Løftehøjden er 2790 mm, løftekapaciteten 950 kg og den har en Kubota D1105 dieselmotor på 26 hk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye medlem af Avant-familien har som alle øvrige modeller Faster lynkobling, der tilkobler alle hydraulikslanger på en gang. Redskaber monteres nemt på hurtigskiftpladen, der er ens på alle maskiner, og med Avants store redskabsprogram - over 200 forskellige redskaber til mange forskellige brancher - er anvendelsesmulighederne næsten ubegrænsede.

Avant er kendt som en stabil minilæssere, med et meget lavt tyngdepunkt og en fast knækleds-forbindelse, der gør kraftige sidelæns bevægelser umulige, da hele minilæsserens vægt fungerer som modvægt og gør maskinen svær at vælte.

Avant Danmark læsser den nye double-speed model ombord i lastbilen når de kører afsted til messer som Hest&Rytter og Kopenhagen Fur skindudstilling i MCH i marts måned og den vil selvfølgelig også kunne ses på sommerens mange dyrskuer rundt om i landet.